2010 m. birželio 8 d., antradienis

Traškučiai



Reiktų gerai pasukti galvą, kad prisiminčiau, kada valgiau pirktinių traškučių. Juolab, kad pilnas internetas receptų, kaip šį užkandį pasigaminti patiems naudojant įvairiausius produktus: tiek bulves, tiek lavašą, tiek tortilijos lakštus. Vasaros išvykų metu šis užkandis labai praverčia :).

Pramoniniu būdu gaminamuose traškučiuose daug druskos ir kitų priedų, kurie skatina priklausomybę kuo daugiau vartoti. Traškučių kompanijos reklama nemeluoja ir sako, kartą paragavęs negali sustoti. Internete pilna informacijos, kaip ir iš ko gaminami traškučiai, ir tai pamačius nesukelia daug teigiamų emocijų ir noro juos vartoti ar vaišinti vaikus.

Traškučiams reikės:
1 pakelio tortilijos lakštų,
2 skiltelių česnako,
keletos alyvuogių,
saujos tarkuoto kieto sūrio,
žiupsnelio druskos,
įvairių prieskoninių žolelių,
šlakelio alyvuogių aliejaus.

Kiekvieną tortilijos lakštą supjaustome į 8 trikampėlius.

Į aliejų beriam druską, žoleles, įspaudžiam česnaką.

Riekelėmis supjaustome alyvuoges.

Tortilijos trikampėlį patepame aliejumi su priedais, uždedame po riekelę alyvuogės, pabarstome sūriu.

Skardą su traškučiais pašauname į iki 150 °C įkaitintą orkaitę keletui minučių. Traukiam lauk, kuomet sūris išsilydo, o traškučiai šiek tiek parusvėja.


Skanaus ir smagių vasariškų išvykų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą