2013 m. spalio 19 d., šeštadienis

Dorados druskoje


Puikus būdas kepti žuvį. Daugiau nėra ką ir pridurti. Tiesiog pabandykite J.

Pasirodo, kad dorados tai genties pavadinimas, o rūšis – auksaspalvis sparas. Tokį pavadinimą ši žuvis gavo dėl švytinčios spalvos ant galvos.

Reikės:
2 doradų,
1 kg druskos,
½ citrinos,
maltų juodųjų pipirų,
prieskoninių žolelių.

Išvaliome žuvis. Jokių žvynų skusti nereikia, galvą paliekame vietoje taip pat J.

Vidų pabarstome pipirais, įtriname žolelėmis, įkišam kelias riekeles citrinos.

Skardą ištiesiame kepimo popieriumi. Pilam apie 0,5 kg druskos. Paskirstome druską plonu sluoksniu per visą plotą ir ant viršaus guldome žuvis. Likusia druska apdengiame žuvis. Galvos ir uodegos gali likti be druskos.


Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 25 – 30 min.

Druskos kevalą atsargiai pramušame ir nuimam su oda, stengiantis, kad druska nepatektų ant žuvies.


Skanaus ir tiesiog apsivalgymas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą