2015 m. vasario 22 d., sekmadienis

Biskvitinės bulvytės


Šiemet labai laukiu pavasario. Labai labai. O po tokio saulėto ir šilto savaitgalio, manau, kad jis jau greitai bus čia J

Tarybiniais laikais bulvytes gamindavo net restoranuose. Tik viena klaida – kakava spalvindavo ir jų vidų. Bet bulvės, jeigu ji nesugedusi, vidus šviesus. Taip nutiko todėl, kad kepant gana dažnai biskvitas perkepdavo, tad teko galvoti, kaip užmaskuoti šias klaidas.

Bulvytėms reikės (20 – 22 vnt.):
700 g biskvito,
200 - 230 g sviesto,
1 indelio kondensuoto pieno,
šlakelio juodojo romo,
3 – 4 šaukštų kakavos,
2 – 3 šaukštų cukraus pudros.

Savo keptą ar pirktą biskvitą sulaužome gabaliukais ir paliekame pasenti 1 – 2 dienas. Apdžiuvusį susmulkiname iki trupinių. Iš 700 g jo lieka apie 500 g.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu bei romu. Į gautą masę suberiame trupinius ir gerai išmaišome.

Rankomis formuojame bulvytes.

Suformuotus pyragėlius apvoliojame kakavos ir cukraus pudros mišinyje.

Laikome vėsiai.


Skanaus ir pavasaris čia pat!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą