tag:blogger.com,1999:blog-83044010624901039682024-03-05T11:27:18.677+02:00debesijosDebesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.comBlogger406125tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-4061808262388489962024-01-13T18:53:00.000+02:002024-01-13T18:53:09.799+02:00Kalakutiena su daržovėmis ir orzo makaronaisKai skrendame į Italiją tik su rankiniu
bagažu – geriausios lauktuvės maža dėžutė makaronų. Orzo – smulkių į ryžius
panašių makaronų – jau senokai nemačiau prekybos centruose. Tad per paskutinę
išvyką į Turiną radau kuprinėje vietos kelioms dėžutėms.
Patiekalui reikės:
5 – 6 kalakutienos pjausnių,
200 – 250 g orzo makaronų,
1 – 2 vnt. morkų,
1 vnt. jaunos cukinijos,
gabaliuko poro,
apie 1 Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-24798228455190724302024-01-12T20:50:00.001+02:002024-01-12T20:50:51.709+02:00Apelsininis keksasPo žiemos švenčių namuose visada daug citrusų.
Tad šį kartą D. Lebovitz receptas iš labai skanios jo knygos „Mano Paryžiaus
virtuvė“.
Keksui reikės:
3 apelsinų žievelių,
170 g cukraus,
90 g sviesto,
3 kiaušinių,
120 g grietinės,
230 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos.
Nuo apelsinų skustuku nupjauname žieveles,
nes jų mums ir reikės.
Į maisto smulkintuvą beriame Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-50871554043983802552024-01-08T23:34:00.000+02:002024-01-08T23:34:03.479+02:00Fetos sūrio sausainiai su pistacijomisGruodį sulaukėm vos 2,5 val. saulės. Tad
joks šaltis nebaisus, kad tik už lango būtų saulėta. O sausainiai kepti gruodžio
viduryje dovanoms draugams ir artimiesiems.
Sausainiams reikės:
100 – 120 g pistacijų,
150 g sviesto,
120 g fetos sūrio,
2 šaukštų cukraus,
1 apelsino nutarkuota žievelė,
230 g miltų,
100 g manų kruopų,
šlakelio pieno.
Kambario temperatūros sviestą išsukame Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-89201936972133219452023-07-04T19:38:00.000+03:002023-07-04T19:38:42.419+03:00Rabarbarų pyragas su kukurūzų miltaisŠių metų rabarbarų pyragai jau visi
iškepti, nors stiebelių dar tikrai yra tėvų sode.
Pyragui reikės:
450-500 g rabarbarų,
230 g cukraus,
130 g sviesto,
2 kiaušinių,
150 g miltų,
150 g kukurūzų miltų,
1 šaukštelio sodos,
250 g natūralaus jogurto,
žiupsnelio druskos,
perlinio cukraus.
Rabarbarus supjaustome apie 1 cm storio riekelėmis
ir sumaišome su 100 g cukraus.
Kambario Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-53029874266318046062023-06-29T16:16:00.000+03:002023-06-29T16:16:33.626+03:00Kremiškas varškės pyragasLabai skanus, tikrai kremiškas, tinkamas
visiems metų laikams ir visomis progomis.
Pyragui reikės:
4 kiaušinių,
170 g sviesto,
700 g kreminės vanilinės varškės,
100 g riebios grietinėlės,
3 šaukštų bulvių krakmolo.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
Dedant po vieną trynį išsukame kambario
temperatūros sviestą iki purumo.
Pilame grietinėlę ir dalimis suberiame
krakmolą. Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-73813574057810998342023-03-05T20:33:00.000+02:002023-03-05T20:33:39.531+02:00Bulvienė su lašišaVėl žiema ar kaip? Tai šis patiekalas bus
dar ilgai verdamas, jeigu taip snigs...Patiekalui reikės:5 – 6 bulvių,1 morkos,2 – 3 saliero stiebų,½ poro,2 – 3 skiltelių česnako,1 l sultinio,400 g trintų pomidorų (skardinės),100 g tepamo sūrelio,150 g lašišos,druskos,įvairių pipirų,šlakelio aliejaus. Morką, porą, česnaką, salierą supjaustome
ir pakepiname aliejuje.Užpilame sultiniu, į kurį Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-73789251055389469412023-03-03T21:42:00.000+02:002023-03-03T21:42:55.792+02:00Bulguro troškinys su baklažanaisJau nežinia kelintą kartą gaminamas
patiekalas, bet vis atsiranda priežasčių juo nepasidalinti. Šį kartą pavyko
viską suderinti 😊 Ypač
puikus padažas su sūdytomis citrinomis!
Patiekalui
reikės:
2 baklažanų,
1 svogūno,
2-3 skiltelių česnako,
½ šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
250-300 g mažų pomidoriukų,
1-2 šaukštų pomidorų padažo ar pastos,
500 g bulguro kruopų,
alyvuogių aliejaus,
Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-49507469592965262692023-02-26T19:17:00.001+02:002023-02-26T19:17:36.749+02:00Prancūziški šokoladiniai sausainiaiSausainiai labai geri, ypač puikiai čia
tinka laimo žievelė. P. Herme receptas su daug sviesto ir šokolado 😊
Sausainiams reikės (2 kepimo skardos):
175 g miltų,
1 šaukštelis sodos,
30 g riebios kakavos,
150 g kambario temperatūros sviesto,
50 g balto cukraus,
140 g rudojo cukraus,
100 g šokolado lašelių,
2 laimų nutarkuotų žievelių,
druskos.
Sumaišome miltus,
kakavą, sodą.
Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-33010225826769204502023-02-19T20:28:00.000+02:002023-02-19T20:28:25.546+02:00Sausainiai SpeculassKepiau įdarytą speculaas, dabar
paprastesnis variantas. Ir nors olandai šiuos kepinius ragauja gruodžio pradžioje,
tai man visai netrukdo juo išbandyti vasario viduryje 😊Sausainiams reikės:200 g miltų,45 g migdolų miltų,1 šaukštelio kepimo miltelių,1 šaukšto prieskonių meduoliams,120 g kambario temperatūros sviesto,150 g rudojo cukraus,1 kiaušinio,žiupsnelio druskos. Sumaišome miltus, Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-50248270998863826532023-02-17T14:54:00.000+02:002023-02-17T14:54:58.942+02:00Varškės ir graikinių riešutų rageliaiDar vieni puikūs rugelach sausainiai.
Labai smagu juos gaminti. Ir žinoma, valgyti 😊
Rageliams reikės (32 vnt.):
100 g varškės,
150+40 g kambario temperatūros sviesto,
170 g miltų,
100 g cukraus,
½ stiklinės graikinių riešutų,
1 šaukšto prieskonių meduoliams,
1 mažo kiaušinio,
cukraus pudros.
Sumaišome sviestą
su varške ir įmaišome miltus. Trumpai paminkome kol produktai Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-43906706318065932772023-01-24T22:02:00.003+02:002023-01-24T22:02:46.153+02:00Marcipaninės pasagosDar vieni naujieji – triušio! O lietuviams pasagos neša
laimę.
Sausainiais reikės (25 vnt):
200 g marcipano masės,
150 g migdolų miltų,
100 g cukraus pudros,
1 kiaušinio,
2 šaukštų citrinos sulčių,
1 kiaušinio baltymo,
1-2 šaukštų vandens,
100 – 120 g migdolų riekelių.
Marcipaninę masę
susmulkiname rankomis į trupinius. Beriame migdolų miltus, cukraus pudrą,
pilame citrinos Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-20275299544672809662023-01-18T22:55:00.001+02:002023-01-18T22:55:34.586+02:00Laimės sausainiaiSkonio čia nėra labai daug, bet visiems
svarbiausia, ką galėsiu perskaityti laimės sausainio viduje rastame lapelyje.
Sausainiams reikės (apie 12 vnt):
2 kiaušinių baltymų,
šlakelio vanilės ekstrakto,
3 šaukštų aliejaus (rapsų),
60 g miltų,
1,5 šaukštelio krakmolo,
70 g cukraus,
3 šaukštelių vandens,
žiupsnelio druskos,
sviesto.
Į kiaušinių
baltymus supilame vanilės ekstraktą Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-28495187353344355502023-01-17T22:31:00.004+02:002023-01-17T22:31:56.171+02:00Gevulde SpeculaasDar vienas skanėstas iš
Ottolenghi kepinių. Tai trapios tešlos įdarytas didelis sausainis
mėgstamas Olandijoje. Tikrai labai geras!Sausainiams
reikės (apie 20 – 22 vnt.):Prieskonių sluoksniui:100 g kambario temperatūros sviesto,100 g rudojo cukraus,1-3 šaukštų pieno,½ šaukštelio kepimo miltelių,180 g miltų,žiupsnelio druskos,1 šaukšto prieskonių meduoliams.Migdolų sluoksniui:200 g blanširuotų Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-30476042994865871032023-01-15T22:18:00.000+02:002023-01-15T22:18:08.942+02:00Apelsininiai keksiukaiŽiemos už lango nerasta... Tai kepame žiemiškus
keksiukus – kvepiančius apelsinais 😊
Keksiukams reikės (12 vnt):
2 kiaušinių,
120 ml rapsų aliejaus,
130 g cukraus,
280 g miltų,
30 g migdolų miltų,
120 ml apelsinų sulčių,
120 ml kefyro,
1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
½ šaukštelio kardamono,
žiupsnelio druskos,
migdolų riekelių,
žiupsnelio Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-27785797631002031102022-10-29T19:09:00.001+03:002022-10-29T19:09:43.026+03:00Jogurtinis obuolių pyragasŠį rudenį kepamas
dažniausiai. Jogurtas suteikia lengvo rūgštumo, obuoliai saldumo, o cinamonas
nuspalvina pilkas rudens dienas.
Pyragui reikės:
100 g sviesto,
100 g kokoso aliejaus,
80 - 90 g cukraus,
2 kiaušinių,
120 ml graikiško/turkiško
jogurto,
150 g miltų,
1 šaukštelio kepimo
miltelių,
žiupsnelio druskos,
4 - 5 obuolių,
cinamono,
rudojo cukraus.
Kambario temperatūros
Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-25742311315583235902022-08-04T19:03:00.002+03:002022-08-04T19:03:33.190+03:00Vafliai su cukinijaNa toks jausmas, kad vien desertais
gyvename. Bet, kad vasaros metu patiekalai lengvesni ir dažniausiai vakarienei
užtenka salotų, sūrio ir duonos – tai tiesa. Bet prasideda cukinijos, o jų daug
salotose nesuvalgysi, tad blynai, troškiniai, o šiandien vafliai.
Vafliams reikės:
750 – 780 g jaunos cukinijos,
3 kiaušinių,
110 g miltų,
50 – 60 g tarkuoto sūrio,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-30194928449383863692022-07-12T19:14:00.003+03:002022-07-12T19:16:25.333+03:00Varškės keksiukai su rabarbarais ir baltuoju šokoladuRabarbarus sunaudoju visus ir visada
liūdžiu, kad jų sezonas gana trumpas. Tad dar vieni labai drėgni, minkšti ir
vasariški keksiukai.
Keksiukams reikės:
150 – 160 g nuvalytų rabarbarų,
150 g sviesto,
130 g rudojo cukraus,
2 kiaušinių,
200 g kreminės varškės,
220 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
40 – 50 g baltojo šokolado lašelių.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-7359730483366919362022-06-28T22:07:00.000+03:002022-06-28T22:07:36.700+03:00Keksas su džiovintomis slyvomisTurbūt visi Yotam Ottolenghi receptai
yra kažkas išskirtinio. Šis keksas, ypač mėgstantiems džiovintas slyvas, yra puikus
– drėgnas, ilgai galiojantis, pilnas skonių ir labai šventinis.
Keksui reikės:
250 – 280 g minkštų džiovintų slyvų,
70 – 100 ml tauraus gėrimo (brendžio, likerio,
konjako...),
1 apelsino nutarkuotos žievelės,
300 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-30121387185274447172022-04-24T19:28:00.000+03:002022-04-24T19:28:21.821+03:00Sausainiai “Deimantai”Receptas iš vienų kursų, kuriuos mėgau
lankyti prieš visas pandemijas. Puikūs, klasikiniai, sviestiniai.
Sausainiams reikės:
115 g sviesto,
50 g cukraus pudros,
165 g miltų,
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio,
2-3 šaukštų cukraus (apvoliojimui).
Kambario temperatūros sviestą išsukame su
cukraus pudra. Plakti nereikia.
Sumaišome miltus su vaniliniu Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-71865151660177560812022-04-19T20:50:00.000+03:002022-04-19T20:50:07.099+03:00Avižiniai sausainiai su šokoladuDaug jų prikepėm. Labai daug. Labai geram
tikslui ir geriems žmonėms už jų gerus darbus.
Sausainiams reikės:
120 g sviesto,
80 g rudojo cukraus,
120 g miltų,
150 g avižinių dribsnių,
1 kiaušinio,
½ šaukštelio cinamono,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
50 – 70 g šokolado gabaliukų,
žiupsnelio druskos.
Kambario
temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Įmušame kiaušinį ir toliau Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-30895769823865991602022-03-30T22:29:00.000+03:002022-03-30T22:29:21.115+03:00Rageliai su abrikosų džemuČia tas atvejis, kai kepi vakare, galvoji,
kad spėsi nufotografuoti ryte, bet nelieka ką fotografuoti. Ir taip jau kelis
kartus 😊
Rageliams reikės (24 vnt.):
160 g miltų,
¼ šaukštelio kepimo miltelių,
125 g šalto sviesto,
125 g kreminio sūrio,
žiupsnelio druskos,
kelių lašelių vanilės pastos,
4 šaukštų abrikosų džemo,
1 šaukšto aguonų.
Tešlą patogiausia
ruošti virtuviniame Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-15320035238513032092022-03-13T21:22:00.000+02:002022-03-13T21:22:07.892+02:00Kakavinis moliūginis keksasŠiomis dienomis labiausiai norisi ramybės,
namų ir šilto kekso, kuriuos galiu pasidalinti.
Keksui reikės:
200 g miltų,
150 g rudojo cukraus,
200 ml kepto moliūgo masės,
120 ml kefyro,
1 kiaušinio,
30 ml rapsų aliejaus,
30 g kakavos,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio sodos,
0,5 šaukštelio cinamono,
0,5 šaukštelio imbiero.
Sumaišome miltus su cukrumi, kepimo
Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-56287449755545922592022-02-20T22:47:00.001+02:002022-02-20T22:47:47.681+02:00Migdolinės čerpės - Tuiles aux amandesPavasaris jau čia pat – laikas stogą
keisti. Labai skanūs, smagiai formuojami ir linksmu pavadinimu 😉
Sausainiams reikės:
2 kiaušinių baltymų,
100 g cukraus,
30 g miltų,
50 g migdolų riešutų lapelių,
35 g sviesto,
sviesto ir miltų skardai.
Kiaušinių baltymus
lengvai išplakame su cukrumi.
Sudedame miltus ir
ištirpintą bei atvėsintą sviestą. Viską gerai išmaišome.
Kepimo skardą
Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-80022418520640941912022-02-16T18:24:00.004+02:002022-02-16T18:24:57.019+02:00Citrininis keksas su aguonomisBūna savaičių, kai nieko neperku ir gaminu
tik iš produktų esančių namuose. Taip išsibūrė ir šis keksas. Ir sakyčiau labai
geras, su daug skonio, drėgnas ir kvapnus.
Keksui reikės:
3 kiaušinių,
180 g cukraus,
120 ml riebios grietinėlės,
75 g sviesto,
170 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštų aguonų,
2 mažų citrinų,
žiupsnelio druskos,
2 šaukštų cukraus pudros.
Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8304401062490103968.post-15230154756081525772022-01-25T23:23:00.000+02:002022-01-25T23:23:20.451+02:00Trapus aguonų vyniotinisKeptas jau kelis kartus. Ir prieš šventes,
ir po švenčių, kuomet dar lieka aguonų. Kartais jis labai gražiai šypsosi,
kartais paviršius lieka visiškai lygus. Suprasi 😊
Pyrago tešlai reikės:
100 g sviesto,
25 g cukraus,
1 kiaušinio,
90 g grietinės,
200 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 citrinos žievelės.
Pyrago įdarui reikės:
120 g maltų aguonų,
Debesijahttp://www.blogger.com/profile/13427902448159226781noreply@blogger.com0