Kūrybingų metų!
2013 m. gruodžio 23 d., pirmadienis
2013 m. gruodžio 19 d., ketvirtadienis
Marinuota silkė
Silkė skaniausiai valgosi žiemą. Kartą bandėme silkę
su grybais pasigaminti vasaros metu. Na tikrai ilgai ji valgėsi...
Silkė – viena gausiausių žuvų rūšių pasaulyje.
Silkėmis minta banginiai, ruoniai, menkės ir kitos didesnės žuvys. Ir žinoma,
žmonės J.
Silkei reikės:
400 – 450 g silkių filė,
2 – 3 morkų,
1 – 2 svogūnų galvų,
150 ml acto,
2 šaukštelių cukraus,
2 – 3 lauro lapų,
5 – 6 kvapiųjų pipirų.
Morkas ir svogūnus supjaustome griežinėliais ir
metam į puodą. Pilam apie 0,5 stiklinės vandens. Užverdame.
Sudedam cukrų, lauro lapus ir pipirus. Paverdame 5 –
7 min. ir supilam actą. Pakaitinam kelias minutes.
Nukeliam nuo ugnies ir atvėsiname.
Silkę supjaustome gabaliukais, sudedam į indą ir
užpilam marinatu. Uždengiam ir laikome šaltai apie parą.
Skanaus ir žiemą valgom silkę!
2013 m. gruodžio 6 d., penktadienis
Citrusinis varškės tortas
Tik vakar susirašėm su kolege, kad gerai būtų sniego
gauti ir prašom – šį rytą, kaip ir kiekvienais metais išvydus po nakties tiek
sniego, buvo: VAU!!!
Iškritusio
sniego kiekis matuojamas kritulmačiu. Vertinamas ištirpusio sniego vandens
sluoksnis milimetrais.
Tortui reikės:
400 g riebios varškės,
2 pakelių sausainių (Gaidelio,
Selgos),
180 g sviesto,
½ dėžutės saldinto kondensuoto
pieno,
1 apelsino nutarkuotos žievelės,
½ citrinos sulčių,
šlakelio vanilės ekstrakto.
Sausainius sulaužome nedideliais
gabaliukais.
Sumaišome minkštą sviestą,
varškę, kondensuotą pieną, citrinos sultis ir vanilės ekstraktą. Į gautą masę
beriam žievelę ir sausainius. Viską gerai išmaišome.
Torto formą išklojame maistine
plėvele ir sukrečiam masę. Gerai suspaudžiame ir išlyginam paviršių.
Tortą laikome šaltai per naktį.
Skanaus ir lai sninga!