Sausainiai labai geri, ypač puikiai čia tinka laimo žievelė. P. Herme receptas su daug sviesto ir šokolado 😊
Sausainiams reikės (2 kepimo skardos):
175 g miltų,
1 šaukštelis sodos,
30 g riebios kakavos,
150 g kambario temperatūros sviesto,
50 g balto cukraus,
140 g rudojo cukraus,
100 g šokolado lašelių,
2 laimų nutarkuotų žievelių,
druskos.
Sumaišome miltus,
kakavą, sodą.
Sviestą išsukame
su cukrumi ir druska. Įmaišome miltų mišinį.
Suberiame šokolado
lašelius ir laimo žievelę. Lengvai paminkome, kol masė taps vientisa.
Iš tešlos suformuojame
2 ritinius. Juos vyniojame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve apie 1-2
val.
Atvėsintus
ritinius supjaustome 1 – 1,5 cm riekelėmis ir sudedame į kepimo popieriumi
ištiestą skardą, palikdami didesnius tarpus tarp sausainių.
Kepame iki 180 0C
įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 min. Sausainiai išlieka labai minkšti, bet atvėsinti
sutvirtėja.
Skanaus ir įdėkite laimo!