2025 m. liepos 19 d., šeštadienis

Lapinių kopūstų traškučiai

Lapiniai kopūstai, kaip iš kosmoso – pernai paskutinius lapus iš sodo parsivežėme sausio mėnesį, jokie kopūstiniai baltukai jų nemėgsta, o ir jų garbanos kokios! Į troškinius jie keliauja drąsiai, bet šiemet atėjo eilė ir traškučiams, kurių receptų prieš keletą metų buvo pilnas internetas. Tapę traškučiais skoniu jie labai primena nori lapus.



Traškučiams reikės:

lapinių kopūstų,

aliejaus,

druskos ir pipirų,

mėgstamų žolelių.


Lapinius kopūstus nuplauname ir pašaliname storus kotus ir gyslas. Suplėšome gabaliukais. Gerai nusausiname – paskleidžiame ant rankšluosčio ir paliekame nudžiūti.

Kiekvieną gabaliuką iš visų pusių apglostome aliejuotomis rankomis. Pabarstome druska, pipirais, žolelėmis.

Vienu sluoksniu išdėliojame skardoje ir pašauname į iki 150 0C įkaitintą orkaitę. Džioviname apie 10 – 15 min. vis pažiūrint, apvartant ir išimant jau traškius.



Skanaus ir kokios garbanos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą