2025 m. liepos 29 d., antradienis

Pekano riešutų sausainiai

Labai labai puikūs. Sandarioje dėžutėje ilgai išlieka traškūs ir skanūs.

Sausainiams reikės (12 - 15 vnt.):

250 g pekano riešutų,

120 g pilno grūdo avižinių dribsnių,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

1 šaukštelio krakmolo,

50 ml alyvuogių aliejaus,

50 ml klevų sirupo,

30 g šokolado lašelių,

druskos.

 

Riešutus susmulkiname beveik iki miltų. Bet nedarome sviesto.

Maltus riešutus sumaišome su avižiniais dribsniais, kepimo milteliais, krakmolu, druska.

Į birų mišinį pilame aliejų ir klevų sirupą. Maišome kol visa masė bus drėgna.

Suberiame šokolado lašelius. Išmaišome.

Skardoje ant kepimo popieriaus formuojame sausainius. Kadangi masė biri, patogiausia tai daryti sausainių kepimo formelės pagalba. Masę drėgnais pirštais suspaudžiame formelėje ir atsargiai ją nukeliame.

Kepame iki 1600 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Sausainius paliekame atvėsti ir sutvirtėti skardoje.



Skanaus ir reikia kantrybės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą