2014 m. gegužės 28 d., trečiadienis
Sėkmingas sezonas
Viskas baigiasi. O aš jau laukiu naujo sezono, kuris vėl bus kitoks, su naujais žmonėmis, galimybėmis ir atradimais!
https://www.facebook.com/pages/Skani-studija-Jaunasis-kulinaras/220509641449395
2014 m. gegužės 22 d., ketvirtadienis
Krekeriai
Tokiu oru
gaminti šiek tiek tingisi. Norisi kažką vėsaus išsitraukti iš šaldytuvo ir
išėjus į vakarinę terasą kabinti iš viso indo. Naminiai krekeriai su sūriu.
Puiku!
Pirktiniuose
krekeriuose dažniausiai būna nepagailėta druskos. Druska suteikia
skonio maistui, tačiau per didelis jos kiekis ne tik sulaiko skysčius, bet
sąlygoja ir kitas rimtas ligas.
Krekeriams reikės:
100 g avižinių dribsnių,
80 g miltų,
50 g tarkuoto kieto sūrio,
80 g sviesto,
5 šaukštų pieno,
prieskonių,
druskos.
Avižinius dribsnius sumaišome su miltais,
prieskoniais, druska ir sūriu.
Į mišinį sudedame gabaliukais pjaustytą minkštą
sviestą ir supilame pieną. Viską gerai išminkome iki vientisos tešlos.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame plonus
blynukus, kuriuos sulaužome gabaliukais ir sudedame į kepimo popieriumi
ištiestą skardą.
Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12 - 15 min.
kol paviršius gražiai paruduoja.
Atvėsiname skardoje.
Skanaus ir nepersūdom!
2014 m. gegužės 10 d., šeštadienis
Varškinės pynutės
Visada smagu sulaukti nuoširdžių žodžių, o ypač už
tai, ką darai ne dėl jų. Bet būti nuoširdžiais, dažnas pamiršta, o gal nemato
reikalo tokiu būti. Bet kaip gera, kai tai prisimena.
Nuoširdumas – tokia pati dovana, kaip grožis ir
protas.
Pynutėms reikės (12 vnt.):
320 g miltų,
180 g varškės,
100 g cukraus,
1 kiaušinio,
100 ml pieno,
50 ml aliejaus,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
druskos.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio. Baltymą
išmaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Supilame pieną, aliejų, įmaišome varškę. Viską gerai
išmaišome.
Beriame miltus ir užminkome tešlą.
Tešlą padaliname į 12 vienodų gabaliukų, kurių
kiekvieną dar daliname į 3 dalis ir suformuojame apvalias ilgas juosteles. Iš
jų supiname kasas.
Pynutes guldome į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
Jų viršų patepame trynio ir pieno plakiniu (į trynį įpilame 1 šaukštą pieno ir
išmaišome) bei pabarstome perliniu cukrumi.
Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. kol
pynučių paviršius gražiai paruduoja.
Skanaus ir nuoširdžiai!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)