Kam riestainiai, o kam spurgos. Visada
kepdavau varškines, bet ir šios labai labai skanios.
Kiek šiemet teko lankytis Kaziuko mugėje –
vėl gausiu svarbiausių mugės atributų – verbų.
Spurgoms reikės (apie 15 – 17 vnt.):
60 g cukraus,
300 g miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
150 ml kefyro,
2 šaukštų lydyto sviesto,
1 kiaušinio,
druskos,
aliejaus kepti.
Sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų
ir druską.
Lengvai išplakame kiaušinį, pilame kefyrą,
lydytą sviestą. Išmaišome ir supilame į sausą mišinį.
Suminkome tešlą, kurią iškočiojame į 5 - 7
mm storio lakštą. Išspaudžiame norimo dydžio apskritimus, viduryje padarome
skylutę.
Kepame gerai įkaitintame aliejuje,
vartydami, kad abi pusės gražiai pagelstų.
Sudedame ant popierinės servetėlės.
Pabarstome cukraus pudra.
Skanaus ir kam spurgų!