Draugams pavaišinti reikia didelio kekso – nes draugų daug 😊
Keksui reikės:
Morkų tešlai:
200 g morkų (jau paruoštų),
250 g miltų,
50 g kukurūzų krakmolo,
100 g cukraus,
180 ml tirpinto sviesto,
4 kiaušinių,
1 šaukštelio cinamono,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
druskos.
Varškės įdarui:
350 g varškės,
2 šaukštų graikiško jogurto,
15 g kukurūzų krakmolo,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 citrinos žievelės.
Morkas sutarkuojame smulkia tarka.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu
cukrumi, druska. Plakant pilame tirpintą ir atvėsintą sviestą. Įmaišome morkas.
Atskirai sumaišome miltus su kepimo
milteliais, krakmolu ir cinamonu. Miltų mišinį per kelis kartus įmaišome į
skystą masę.
Įdarui skirtus produktus sutriname iki
vientisos masės.
Kepimo formą patepame sviestu ir
pabarstome miltais. Sluoksniuojame tešlą: morkų tešlos sluoksnis, varškės
įdaras, morkų tešlos sluoksnis. Masės neturėtų susimaišyti.
Kepame iki 180 0C įkaitintoje
orkaitėje apie 50 min. Tikriname mediniu pagaliuku.
Iškepusį kepinį paliekame atvėsti
skardoje. Puošiame išimtą iš kepimo indo ir visiškai atvėsintą.