2015 m. gegužės 31 d., sekmadienis
Dar vienas sezonas
Dar vienas Skanios studijos "Jaunasis kulinaras" turiningas sezonas baigėsi :)
O dabar vasaraaaaaaaaaa!!!!!
Šparagų piršteliai
Vasaros atėjimo proga - puikūs šparagų piršteliai, su
sūrių padažu! Ko daugiau reikia? :)
Lietuviškas žodis
„vasara“ yra indoeuropiečių kalbos kilmės, reiškiantis ankstyvą metą (sanskrito
kalba „vasar“ reiškia „anksti“).
Piršteliams reikės:
šparagų,
bemielės sluoksniuotos tešlos,
kiaušinio,
juodgrūdės, sezamo sėklų,
sūrio.
Kietus šparagų galus nupjauname ar nuskutame. Šparagus
padaliname per pusę ir sumetame į pasūdytą verdantį vandenį kelioms minutėms
kol suminkštės.
Išvirusius perliejame šaltu vandeniu ir paliekame nuvarvėti.
Kambario temperatūroje atšilusią tešlą lengvai
pakočiojame ir supjaustome juostelėmis, kuriomis apvyniojame šparagus.
Kepimo skardoje suguldytus susuktus šparagus patepame
plaktu kiaušiniu ir pabarstome sėklomis ar sūriu.
Kepame apie 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Mėgaujamės dažydami į įvairių sūrių padažą.
Skanaus ir vasara!
2015 m. gegužės 30 d., šeštadienis
Šparagai su kiaušiniais ir lašiša
Kai vakarienės reikia čia ir dabar, nes puikiai
supranti, kad nors ir 22 val., bet neužmigsi, nes pilvas groja maršus – toks patiekalas
labai tinka. Ir kai žmogus nemėgstantis kiaušinienės sako, kad netiki, kad ką
tik ją taip skaniai valgė – tai jau didelis pliusas patiekalui. O gal tam, kas
jį gamino? J
Šparagų auginimo sąlygos
turi įtakos jų spalvai, tad pažvelgę į juos galite nesunkiai nuspėti, iš kokios
šalies jie atkeliavo. Prancūziški šparagai yra švelniai rožiniai, britiški ir
amerikietiški – žali. Na, o ispaniški ir olandiški – balti.
Patiekalui reikės:
šparagų,
kiaušinių,
lašišos,
aliejaus,
sviesto,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Kietesnius šparagų galus nupjauname arba nuskutame.
Šparagus supjaustome į 3 – 4 dalis ir kepame aliejuje. Baigiant kepti įmetame
gabaliuką sviesto, lengvai pasūdome ir pabarstome pipirais.
Šalia baigiančių kepti šparagų įmušame kiaušinius.
Į lėkštę dedame keptus kiaušinius, ant viršaus
šparagus ir kelis gabaliukus lašišos.
Dar galima ir riekelę baltos duonos.
Skanaus ir čia ir dabar!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)