2015 m. rugsėjo 30 d., trečiadienis
2015 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis
Ruginių miltų sausainiai
Na tokie labai keisto skonio. Bet pusryčiams su kavos
puodeliu puikiai tiko.
Iš ką tik sumaltų miltų geriau nieko nekepti – juos
reikia 3 – 4 savaites brandinti. Priešingu atveju – duonos tešla menkai kyla,
minkštimas labai trupa, o pluta yra šiurkšti ir kieta.
Sausainiams reikės (32 – 35 vnt.)
180 g ruginių miltų,
85 g kvietinių miltų,
180 g varškės,
120 g sviesto,
100 g rudojo šlapio cukraus,
2 – 3 šaukštų sezamo sėklų,
žiupsnelio druskos.
Sumaišome visus miltus su druska ir sezamo sėklomis.
Išsukame kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir
varške. Suberiame miltų mišinį. Suminkome tešlą, kurią paliekame šaldytuve 1 –
2 val.
Iškočiojame 5 – 6 mm storio blyną ir puodeliu
išspaudžiame apskritimus. Mažesne formele išspaudžiame viduriukus. Ant viršaus
galima įspausti perlinio cukraus.
Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7 – 8 min.
Atvėsiname ant grotelių.
Skanaus ir pusryčiams!
2015 m. rugsėjo 16 d., trečiadienis
Cukinijų sriuba su rūkytu lydytu sūriu
Artėja sriubų metas. Na toks, kai sumeti visas esamas
daržoves į puodą ir ramu kokioms dviems dienoms J
Na dar yra keletas momentų, bet ten jau smulkmenos J
Lydyto sūrio gamybos technologija sukurta Šveicarijoje
1911 m.: kietasis sūris buvo kaitinamas inde, pridedant prieskonių ir vyno.
Sriubai reikės:
250 – 300 g rūkyto lydyto sūrio,
1 mažo svogūno,
2 – 3 morkų,
2 bulvių,
1 mažos arba ½ didelės cukinijos,
apie 1 litrą sultinio,
aliejaus,
prieskoninių žolelių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Pjaustytą svogūną ir morkas pakepiname aliejuje.
Geriausia tai daryti tame pačiame puode, kuriame virs sriuba.
Svogūną ir morkas užpilame sultiniu. Sudedame
pjaustytas bulves ir cukiniją. Verdame iki daržovės suminkštės.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir pertriname išvirusias
daržoves. Vėl statome puodą atgal ir suberiame smulkiai pjaustytą sūrį.
Kaitiname kol jis bus beveik ištirpęs. Pastoviai maišome.
Įberiame prieskoninių žolelių, pipirų, druskos.
Skanaus ir artėja sriubų metas!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)