Lapiniai kopūstai, kaip iš kosmoso – pernai paskutinius lapus iš sodo parsivežėme sausio mėnesį, jokie kopūstiniai baltukai jų nemėgsta, o ir jų garbanos kokios! Į troškinius jie keliauja drąsiai, bet šiemet atėjo eilė ir traškučiams, kurių receptų prieš keletą metų buvo pilnas internetas. Tapę traškučiais skoniu jie labai primena nori lapus.
Traškučiams reikės:
lapinių kopūstų,
aliejaus,
druskos ir pipirų,
mėgstamų žolelių.
Lapinius kopūstus nuplauname ir pašaliname
storus kotus ir gyslas. Suplėšome gabaliukais. Gerai nusausiname – paskleidžiame
ant rankšluosčio ir paliekame nudžiūti.
Kiekvieną gabaliuką iš visų pusių
apglostome aliejuotomis rankomis. Pabarstome druska, pipirais, žolelėmis.
Vienu sluoksniu išdėliojame skardoje ir
pašauname į iki 150 0C įkaitintą orkaitę. Džioviname apie 10 – 15 min.
vis pažiūrint, apvartant ir išimant jau traškius.