Šių metų rabarbarų pyragai jau visi iškepti, nors stiebelių dar tikrai yra tėvų sode.
Pyragui reikės:
450-500 g rabarbarų,
230 g cukraus,
130 g sviesto,
2 kiaušinių,
150 g miltų,
150 g kukurūzų miltų,
1 šaukštelio sodos,
250 g natūralaus jogurto,
žiupsnelio druskos,
perlinio cukraus.
Rabarbarus supjaustome apie 1 cm storio riekelėmis
ir sumaišome su 100 g cukraus.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su
likusiu cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušame kiaušinius ir maišome kol
jie gerai įsimaišys į masę. Supilame jogurtą ir dar kartą išmaišome.
Sumaišome visus miltus, sodą, druską. Mišinį
per kelis kartus suberiame į skystą masę.
Suberiame rabarbarus ir lengvai
permaišome.
Pyrago tešlą supilame į kepimo popieriumi
ištiestą skardą, išlyginame paviršių ir užberiame perlinio cukraus.
Kepame iki 180 0C įkaitintoje
orkaitėje apie 1 val. Tikriname mediniu pagaliuku.