2015 m. spalio 31 d., šeštadienis
2015 m. spalio 29 d., ketvirtadienis
Obuolių pyragas su romu
Šis pyragas jau keli metai kepamas ir labai mėgstamas,
bet jo nelieka per greitai, tad niekada nespėdavo pozuoti.
Romas – stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas iš romo
spirito, gaunamo rauginant cukrinių nendrių sultis.
Pyragui reikės:
4 – 5 obuolių,
110 – 120 g miltų,
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių,
2 kiaušinių,
150 g cukraus,
120 g sviesto,
2 šaukštų romo,
2 šaukštų romo,
druskos.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
Šluotele išplakame
kiaušinius su cukrumi ir romu. Į masę
suberiame miltų mišinį.
Išlydome sviestą, jį šiek tiek atvėsiname ir supilame
į tešlą.
Obuolius nulupame, išvalome sėklides ir supjaustome
gana stambiais gabaliukais ar riekelėmis. Įmaišome į tešlą.
Kepimo formą ištiesiame popieriumi ir supilame tešlą.
Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje
apie 40 - 50 min. Tikriname mediniu pagaliuku.
Skanaus ir per greitai!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)