Labai šiltas užsiėmimas...
2015 m. vasario 27 d., penktadienis
2015 m. vasario 22 d., sekmadienis
Biskvitinės bulvytės
Šiemet labai laukiu pavasario. Labai labai. O po tokio
saulėto ir šilto savaitgalio, manau, kad jis jau greitai bus čia J
Tarybiniais laikais bulvytes gamindavo net
restoranuose. Tik viena klaida – kakava spalvindavo ir jų vidų. Bet bulvės,
jeigu ji nesugedusi, vidus šviesus. Taip nutiko todėl, kad kepant gana dažnai
biskvitas perkepdavo, tad teko galvoti, kaip užmaskuoti šias klaidas.
Bulvytėms reikės (20 – 22 vnt.):
700 g biskvito,
200 - 230 g sviesto,
1 indelio kondensuoto pieno,
šlakelio juodojo romo,
3 – 4 šaukštų kakavos,
2 – 3 šaukštų cukraus pudros.
Savo keptą ar pirktą biskvitą
sulaužome gabaliukais ir paliekame pasenti 1 – 2 dienas. Apdžiuvusį
susmulkiname iki trupinių. Iš 700 g jo lieka apie 500 g.
Kambario temperatūros
sviestą išsukame su kondensuotu pienu bei romu. Į gautą masę suberiame
trupinius ir gerai išmaišome.
Rankomis formuojame
bulvytes.
Suformuotus pyragėlius
apvoliojame kakavos ir cukraus pudros mišinyje.
Laikome vėsiai.
Skanaus ir pavasaris čia pat!
2015 m. vasario 16 d., pirmadienis
Pavasariški žagarėliai
Šiemet labai laukiu pavasario. Mėgstu žiemą, bet kad
jau jos nebuvo – na tokios tikros, su -25 °C – tai jau ir nebereikia. Žagarėliai
puikiai tiks ir Užgavėnėms ;)
Užgavėnių pavadinimas kilęs nuo
gavėnios pavadinimo, o pastarasis nuo žodžių „gavėti“ (silpti) bei „gautis“
(žemė gaunasi iš po žiemos miego).
Žagarėliams reikės:
1 kiaušinio,
20 g cukraus,
1 - 2 šaukštų pieno,
150 g miltų,
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus,
aliejaus virimui,
cukraus pudros papuošimui.
Kiaušinį išplakame su
cukrumi, vaniliniu cukrumi ir pienu.
Tešlą apdengiame ir
dedame 20 – 30 min. į šaldytuvą.
Subrendusią tešlą
padaliname į mažus graikinio riešuto dydžio rutuliukus, kuriuos laikome
uždengtus. Kiekvieną rutuliuką kočiojame iki apskritimo formos. Tuomet
sulenkiame per pusę ir dar kartą per pusę ir žirklėmis nukerpame viršūnėlę ir
sukarpome kraštus. Viską ištiesiname ir dedame į įkaitintą aliejų. Virdami
žagarėlį apverčiame kol abi pusės gražiai paruduos.
Žagarėlius suguldome ant
popierinės servetėlės.
Prieš valgant pabarstome
cukraus pudra.
Skanaus ir laukiu pavasario!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)