Labai labai puikūs. Sandarioje dėžutėje ilgai išlieka traškūs ir skanūs.
Sausainiams reikės (12 - 15 vnt.):
250 g pekano riešutų,
120 g pilno grūdo avižinių dribsnių,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio krakmolo,
50 ml alyvuogių aliejaus,
50 ml klevų sirupo,
30 g šokolado lašelių,
druskos.
Riešutus susmulkiname beveik iki miltų.
Bet nedarome sviesto.
Maltus riešutus sumaišome su avižiniais
dribsniais, kepimo milteliais, krakmolu, druska.
Į birų mišinį pilame aliejų ir klevų
sirupą. Maišome kol visa masė bus drėgna.
Suberiame šokolado lašelius. Išmaišome.
Skardoje ant kepimo popieriaus formuojame
sausainius. Kadangi masė biri, patogiausia tai daryti sausainių kepimo formelės
pagalba. Masę drėgnais pirštais suspaudžiame formelėje ir atsargiai ją
nukeliame.
Kepame iki 1600 C įkaitintoje
orkaitėje apie 20 min. Sausainius paliekame atvėsti ir sutvirtėti skardoje.