Vieniems patinka pyragai su daug kremo, kitiems –
sausesni. O jeigu namuose du valgytojai, kuriems patinka labai skirtingi
desertai – reikia kažką galvoti. Belieka kepti pyragą, kurio sausumą galima
paslėpti J.
Ajurveda rekomenduoja moliūgus vartoti esant
šaltiems ir drėgniems orams su ghi, migdolais ir nerafinuotu cukrumi – tai
sustiprina imunitetą. Moliūgai subalansuoja visas došas – vata, pita ir kapha.
Pyragui reikės:
300 g moliūgo tyrės,
200 g pilno grūdo miltų,
250 g cukraus,
3 kiaušinių,
100 ml natūralaus jogurto,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio malto cinamono,
1 šaukštelio malto muskato,
grietinės,
slyvų.
Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir
prieskonius.
Lengvai išplakame kiaušinius, įmaišome cukrų,
jogurtą ir moliūgo tyrę.
Sausą mišinį sumaišome su šlapiu ir gerai išmaišome.
Tešlą supilam į kepimo popieriumi ištiestą indą ir
pašauname 60 – 70 min. į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Tikrinam mediniu pagaliuku.
Pyrago riekę pateikiame su šaukštu grietinės ir
slyvomis.
Skanaus ir balansuokime došas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą