Kepiau įdarytą speculaas, dabar
paprastesnis variantas. Ir nors olandai šiuos kepinius ragauja gruodžio pradžioje,
tai man visai netrukdo juo išbandyti vasario viduryje 😊
Sausainiams reikės:
200 g miltų,
45 g migdolų miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukšto prieskonių meduoliams,
120 g kambario temperatūros sviesto,
150 g rudojo cukraus,
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos.
Sumaišome miltus, migdolų miltus, kepimo
miltelius, prieskonius ir druską.
Kitame dubenyje išsukame sviestą su
cukrumi ir kiaušiniu iki purios masės.
Įmaišome miltų mišinį. Lengvai perminkome
ir formuojame 2 ritinius. Juos įsukame į maistinę plėvelę, lengvai pakočiojame
iki norimo diametro. Masę laikome šaldytuve apie 1-2 val.
Atvėsintus ritinius supjaustome riekelėmis
ir guldome į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
Sausainius kepame iki 180 0C įkaitintoje
orkaitėje apie 15 - 20 min.
Atvėsiname ant grotelių.
Skanaus ir dar vis žiema!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą