Jau nežinia kelintą kartą gaminamas patiekalas, bet vis atsiranda priežasčių juo nepasidalinti. Šį kartą pavyko viską suderinti 😊 Ypač puikus padažas su sūdytomis citrinomis!
Patiekalui
reikės:
2 baklažanų,
1 svogūno,
2-3 skiltelių česnako,
½ šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
250-300 g mažų pomidoriukų,
1-2 šaukštų pomidorų padažo ar pastos,
500 g bulguro kruopų,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų,
Baklažanus supjaustome 2-3 cm gabaliukais.
Pašlakstome aliejumi, pabarstome druska, pipirais ir išmaišome, kad jie gerai
pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Beriame į kepimo skardą ir pašauname į 200
0C orkaitę 30-40 min.
Giliame puode įkaitiname aliejų. Jame
pakepiname svogūnus, česnakus ir kvapiuosius pipirus. Kiekvieną pomidoriuką
lengvai įpjauname ir sudedame į puodą. Bulvių trintuve juos sutraiškome,
sudedame pomidorų padažą. Lengvai pakaitiname.
Į puodą beriame bulgurą ir pilame apie 250
– 300 ml verdančio vandens. Po 5 – 7 minučių išjungiame kaitrą, įberiame
druskos, pipirų ir paliekame puodą šiltai. Kruopos turėtų sugerti skystį ir
tapti minkštomis.
Padažui sumaišome jogurtą su sūdytos
citrinos žievele. Jeigu reikia papildomai įsiberiame pipirų.
Į lėkštę dedame bulguro, baklažanų ir
padažo.
Skanaus ir dar reiks gaminti!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą