2025 m. vasario 10 d., pirmadienis

Morkų keksas su varškės įdaru

Draugams pavaišinti reikia didelio kekso – nes draugų daug 😊



Keksui reikės:

Morkų tešlai:

200 g morkų (jau paruoštų),

250 g miltų,

50 g kukurūzų krakmolo,

100 g cukraus,

180 ml tirpinto sviesto,

4 kiaušinių,

1 šaukštelio cinamono,

2 šaukštelių kepimo miltelių,

druskos.

Varškės įdarui:

350 g varškės,

2 šaukštų graikiško jogurto,

15 g kukurūzų krakmolo,

1 kiaušinio,

1 šaukštelio vanilinio cukraus,

1 citrinos žievelės.

 

Morkas sutarkuojame smulkia tarka.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska. Plakant pilame tirpintą ir atvėsintą sviestą. Įmaišome morkas.

Atskirai sumaišome miltus su kepimo milteliais, krakmolu ir cinamonu. Miltų mišinį per kelis kartus įmaišome į skystą masę.

Įdarui skirtus produktus sutriname iki vientisos masės.

Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome miltais. Sluoksniuojame tešlą: morkų tešlos sluoksnis, varškės įdaras, morkų tešlos sluoksnis. Masės neturėtų susimaišyti.

Kepame iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Tikriname mediniu pagaliuku.

Iškepusį kepinį paliekame atvėsti skardoje. Puošiame išimtą iš kepimo indo ir visiškai atvėsintą.



Skanaus ir pyragas draugams!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą