Suprantu, kad vasara – ne bandelių kepimo metas, bet
lietuviška vasara – labai tinkama J
Vasara šiemet Lietuvoje ne tropinė, o būdinga mūsų kraštams,
ir kaip teigia meteorologai, temperatūra artima vidutinei daugiametei.
Bandelėms reikės (10 – 12 vnt.):
100 ml pieno,
50 g sviesto,
50 g cukraus,
2 kiaušinių,
300 g miltų,
1,5 šaukštelio sausų mielių,
druskos,
šokolado.
Šiltame piene ištirpiname sviestą. Suberiame cukrų,
druską bei mieles, supilame lengvai išplaktą kiaušinį. Beriame miltus ir užminkome
tešlą, kurią paliekame šiltai gerai valandai.
Pakilusią tešlą lengvai perminkome ir iškočiojame ant
miltais pabarstyto stalviršio. Stikline išspaudžiame apskritimus. Ant kiekvieno
apskritimo dedame po mažą gabaliuką šokolado ir sulenkiame per pusę ir dar
kartą per pusę. Prigaminame daug trikampiukų, kuriuos po 3 ar 4 sudedame į
keksiukų kepimo formeles. Paliekame pakilti, tuomet patepame kiaušiniu ir
pabarstome perliniu cukrumi.
Bandeles kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 – 25
min. kol gražiai parus.
Skanaus ir lietuviška vasara!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą