Šias labai fotogeniškas uogas prisimenu nuo vaikystės,
kuomet skindavome jas su pusseserėmis kaime. Arba krūmas buvo labai didelis,
arba mes daugiau žaisdavome nei skindavome, bet viskas užtrukdavo ilgiau nei
dieną :)
Raudonasis serbentas pirmą kartą literatūroje, kaip
gydomasis augalas, paminėtas XIV a. Maistui ši uoga pradėta auginti daug
vėliau.
Pyragėliams reikės (12 vnt.):
Pagrindams:
130 g sviesto,
40 g cukraus,
1 kiaušinio,
190 g miltų,
druskos.
Įdarui:
200 – 230 g raudonųjų serbentų,
1 kiaušinio,
3 šaukštų cukraus,
50 ml grietinėlės.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi su
druska. Įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome.
Suberiame miltus ir suminkome tešlą, kurią dedame į
šaldytuvą kol paruošime įdarą.
Serbentus nuskiname nuo šakelių, nuplauname ir
nusausiname.
Išplakame kiaušinį, cukrų ir grietinėlę.
Šaltą tešlą padaliname į 12 gabaliukų, iš kiekvieno jų
suformuojame „indelį“, kurį įstatome į kepimo formelę. Gerai prispaudžiame prie
sienelių bei dugno ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 7 – 10 min.
Ištraukus suberiame uogas ir užpilame po gerą šaukštą plakinio. Kepame apie 15 –
20 min.
Iškepusius pabarstome cukraus pudra ir papuošiame
smulkiais raudonėlio lapeliais.
Skanaus ir fotogeniška uoga!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą