Po žiemos švenčių namuose visada daug citrusų. Tad šį kartą D. Lebovitz receptas iš labai skanios jo knygos „Mano Paryžiaus virtuvė“.
Keksui reikės:
3 apelsinų žievelių,
170 g cukraus,
90 g sviesto,
3 kiaušinių,
120 g grietinės,
230 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos.
Nuo apelsinų skustuku nupjauname žieveles,
nes jų mums ir reikės.
Į maisto smulkintuvą beriame cukrų ir
dedame žieveles. Smulkiname iki cukrus bus šlapias ir oranžinis.
Sumaišome miltus, kepimo miltelius, apelsininį
cukrų, druską. Į mišinį supilame išlydytą sviestą.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su
grietine ir supilame į miltų mišinį. Viską gerai išmaišome, bet nepermaišome.
Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą
skardą ir kepame iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Tikriname mediniu iešmuku.
Iškeptą ir atvėsintą keksą galime aplieti
šokoladu ir pabarstyti apelsinų cukatais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą