Gruodį sulaukėm vos 2,5 val. saulės. Tad joks šaltis nebaisus, kad tik už lango būtų saulėta. O sausainiai kepti gruodžio viduryje dovanoms draugams ir artimiesiems.
Sausainiams reikės:
100 – 120 g pistacijų,
150 g sviesto,
120 g fetos sūrio,
2 šaukštų cukraus,
1 apelsino nutarkuota žievelė,
230 g miltų,
100 g manų kruopų,
šlakelio pieno.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su
fetos sūriu, cukrumi ir apelsino žievele.
Miltus sumaišome su manų kruopomis ir
dalimis įmaišome į sviesto ir sūrio masę.
Pilame šlakelį pieno.
Išlukštentas ir lengvai pasmulkintas
pistacijas įmaišome į tešlą.
Iš tešlos formuojame 2 ritinius, kuriuos
vyniojame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve per naktį.
Ritinius supjaustome apie 0,5 cm storio
riekelėmis ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepame iki 180 0C įkaitintoje
orkaitėje apie 20 min., arba kol sausainio krašteliai lengvai paruduoja.
Atvėsiname skardoje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą