Kai skrendame į Italiją tik su rankiniu bagažu – geriausios lauktuvės maža dėžutė makaronų. Orzo – smulkių į ryžius panašių makaronų – jau senokai nemačiau prekybos centruose. Tad per paskutinę išvyką į Turiną radau kuprinėje vietos kelioms dėžutėms.
Patiekalui reikės:
5 – 6 kalakutienos pjausnių,
200 – 250 g orzo makaronų,
1 – 2 vnt. morkų,
1 vnt. jaunos cukinijos,
gabaliuko poro,
apie 1 l daržovių sultinio,
druskos, pipirų, mėgstamų žolelių,
aliejaus.
Pjausnius kepame įkaitintame aliejuje.
Iškeptus gardiname druska, pipirais. Išimame iš keptuvės.
Toje pačioje keptuvėje lengvai apkepiname morkas,
porą ir cukiniją. Kepimui einant į pabaigą, beriame makaronus ir užpilame
sultiniu, barstome žolelėmis. Dengiame dangtį ir stebime, kada makaronai
sugeria visą sultinį. Pamaišome. Jeigu sultinio neliko, o makaronai dar kietoki
– pilame šlakelį vandens.
Makaronams suminkštėjus į keptuvę grąžiname
kalakutieną.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą