2011 m. spalio 9 d., sekmadienis

Riešutų pieno kokteilis su bananais ir avietėmis


Šeštadienį, nors ir labai saldus buvo miegas po ilgos ir turiningos darbo savaitės, išsiritau iš šiltų patalų ir nuvykau į restorane RawRaw organizuotą žaliavalgystės kulinarinę pamoką. Tikėjausi, kad bus daug sausos teorijos ir šiek tiek praktikos. Tačiau restorano šeimininkai labai šiltai papasakojo apie savo patirtis ir atradimus, pasidalino patarimais ir pavaišino keliais puikiais kokteiliais.

Žaliavalgystė Lietuvoje jau nėra visiška naujiena. Nors statistikos, kiek žaliavalgių yra mūsų šalyje, nėra, tačiau jų daugėja. Žalio arba gyvo maisto valgytojų daugiausia yra Amerikoje.

Kokteiliui reikės (4 stiklinėms):
1 puodelio migdolų riešutų,
2 – 3 stiklinių vandens,
2 bananų,
1 puodelio aviečių,
1 – 2 šaukštelio medaus.

Riešutus nuplauname ir užmerkiame mažiausiai 6 val. Išmirkusius riešutus beriam į smulkintuvą, pilam vandenį ir malam iki pieno. Perkošiam per tankų audeklą ir turim riešutų pieną :).

Pieną pilam į kokteilių plaktuvą, sudedam avietes, bananus, medų ir sumaišome.


Skanaus ir įvairovės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą