2014 m. gegužės 22 d., ketvirtadienis

Krekeriai


Tokiu oru gaminti šiek tiek tingisi. Norisi kažką vėsaus išsitraukti iš šaldytuvo ir išėjus į vakarinę terasą kabinti iš viso indo. Naminiai krekeriai su sūriu. Puiku!

Pirktiniuose krekeriuose dažniausiai būna nepagailėta druskos. Druska suteikia skonio maistui, tačiau per didelis jos kiekis ne tik sulaiko skysčius, bet sąlygoja ir kitas rimtas ligas.

Krekeriams reikės:
100 g avižinių dribsnių,
80 g miltų,
50 g tarkuoto kieto sūrio,
80 g sviesto,
5 šaukštų pieno,
prieskonių,
druskos.

Avižinius dribsnius sumaišome su miltais, prieskoniais, druska ir sūriu.

Į mišinį sudedame gabaliukais pjaustytą minkštą sviestą ir supilame pieną. Viską gerai išminkome iki vientisos tešlos.

Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame plonus blynukus, kuriuos sulaužome gabaliukais ir sudedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.

Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12 - 15 min. kol paviršius gražiai paruduoja.

Atvėsiname skardoje.


Skanaus ir nepersūdom!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą