Tokiu oru
gaminti šiek tiek tingisi. Norisi kažką vėsaus išsitraukti iš šaldytuvo ir
išėjus į vakarinę terasą kabinti iš viso indo. Naminiai krekeriai su sūriu.
Puiku!
Pirktiniuose
krekeriuose dažniausiai būna nepagailėta druskos. Druska suteikia
skonio maistui, tačiau per didelis jos kiekis ne tik sulaiko skysčius, bet
sąlygoja ir kitas rimtas ligas.
Krekeriams reikės:
100 g avižinių dribsnių,
80 g miltų,
50 g tarkuoto kieto sūrio,
80 g sviesto,
5 šaukštų pieno,
prieskonių,
druskos.
Avižinius dribsnius sumaišome su miltais,
prieskoniais, druska ir sūriu.
Į mišinį sudedame gabaliukais pjaustytą minkštą
sviestą ir supilame pieną. Viską gerai išminkome iki vientisos tešlos.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame plonus
blynukus, kuriuos sulaužome gabaliukais ir sudedame į kepimo popieriumi
ištiestą skardą.
Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12 - 15 min.
kol paviršius gražiai paruduoja.
Atvėsiname skardoje.
Skanaus ir nepersūdom!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą