2023 m. kovo 3 d., penktadienis

Bulguro troškinys su baklažanais

Jau nežinia kelintą kartą gaminamas patiekalas, bet vis atsiranda priežasčių juo nepasidalinti. Šį kartą pavyko viską suderinti 😊 Ypač puikus padažas su sūdytomis citrinomis!

Patiekalui reikės:

2 baklažanų,

1 svogūno,

2-3 skiltelių česnako,

½ šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,

250-300 g mažų pomidoriukų,

1-2 šaukštų pomidorų padažo ar pastos,

500 g bulguro kruopų,

alyvuogių aliejaus,

druskos,

pipirų,

 

Baklažanus supjaustome 2-3 cm gabaliukais. Pašlakstome aliejumi, pabarstome druska, pipirais ir išmaišome, kad jie gerai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Beriame į kepimo skardą ir pašauname į 200 0C orkaitę 30-40 min.

Giliame puode įkaitiname aliejų. Jame pakepiname svogūnus, česnakus ir kvapiuosius pipirus. Kiekvieną pomidoriuką lengvai įpjauname ir sudedame į puodą. Bulvių trintuve juos sutraiškome, sudedame pomidorų padažą. Lengvai pakaitiname.

Į puodą beriame bulgurą ir pilame apie 250 – 300 ml verdančio vandens. Po 5 – 7 minučių išjungiame kaitrą, įberiame druskos, pipirų ir paliekame puodą šiltai. Kruopos turėtų sugerti skystį ir tapti minkštomis.

Padažui sumaišome jogurtą su sūdytos citrinos žievele. Jeigu reikia papildomai įsiberiame pipirų.

Į lėkštę dedame bulguro, baklažanų ir padažo.



Skanaus ir dar reiks gaminti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą