2010 m. vasario 7 d., sekmadienis

Mieliniai blynai


Labai jau daug švenčių vasario mėnesį. Įdomiausia, kad vasario 16-ąją Užgavėnės :). Vasario 14-ąją švenčiu kasdien :). Tad tikiuosi, kad visi patriotai ir įsimylėjusieji manęs labai nesmerks, bet man šį mėnesį daug svarbesnė diena yra vasario 15-oji – mano draugės Jurgos gimtadienis :). Beveik ta proga į dienos šviesą ištraukiau ir šį mielinių blynų receptą, kurio ji jau prašė lygiai 4 kartus :).


Pamenate dar mokykloje per biologijos pamokas mokėmės apie augalų, gyvūnų, įvairių organizmų priskyrimą karalystei, skyriui, poskyriui, klasei, eilei ir t.t. Tai va mielės priklauso Grybų karalystei, Aukšliagrybūnų skyriui, tam pačiam, kuriam priklauso ir bobausiai :). Poskyris, klasė, šeima yra sunkiau ištariami lotyniški žodžiai – Saccharomycotina, Saccharomycetes, Saccharomycetaceae, o gentis visiškai maloniai skamba – Mieliagrybis, o rūšis – ir visai gerai nuteikia - Alaus mieliagrybis :). Jeigu dar nepraėjo noras, tai iš šio mieliagrybio mes ir užmaišysim blynus :).

Tešlai reikės:
1,5 stiklinės pieno,
2 kiaušinių,
3 – 4 šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos,
10 g sausų mielių,
2 stiklinių miltų
50 g sviesto.

Į šiek tiek pašildytą pieną sumušam kiaušinius. Paplakam šluotele arba šakute.

Beriam cukrų, druską, mieles ir viską gerai išplakam.

Pilam miltus. Gerai išmaišome.

Sviestą išlydome ir palydim į tešlą :). Viską dar kartą išmaišome.

Indą statom šiltai, kad tešla pakiltų ir mums būtų daugiau blynų :). Žinoma, kad tam reikalui galima naudotis ir orkaite :).

Kepam, ieškom šaldytuve skanios mamos uogienės ir galvojam apie artėjančias šventes :).

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą