2010 m. spalio 12 d., antradienis

Vištienos kepsneliai su linų sėmenimis


Prieš gerą savaitę, sunkiai man sutikus, bet vis tik sutikus, pas mus apsigyveno ispanė. Nepasakosiu čia ilgos ir daugeliui draugų labai linksmos istorijos, kodėl ji man visiškai nepanaši į pietietę ir kodėl aš reikalavau atostogų po jos vizito, bet tiesiog visų paprašysiu, kad jeigu turite problemų su vieno ar kito produkto vartojimu ir vykstate ilgesniam laikui į svečius – būkite mieli ir įspėkite šeimininkus. Dar neprarijus nei šaukšto mūsų viešnia informavo, kad ji nevalgo sūrio, po kiek laiko sužinojom, kad ir kitų pieno produktų, kitą rytą sąrašas dar pailgėjo, o po savaitgalio jame atsidūrė ir beveik visos daržovės. Kai mano kantrybė baigėsi, vakarienes ji valgė viešojo maitinimo vietose, o man nebeskaudėjo galvos :). Tiesa, ji ragavo namuose gamintų vištienos kepsnelių su linų sėmenimis ir negalėjo patikėti, kad tai to pačio augalo, iš kurio „audžiamos staltiesės“, sėklos :).

Linai — viena seniausia kultūrų žmonijos istorijoje. Lotyniškas augalo pavadinimas Linum usitatissimum reiškia „pats naudingiausias“. Ir ne veltui. Nežiūrint į įvairias lino, kaip pluošto, panaudojimo galimybes, labai vertingas yra ir linų aliejus bei sėmenys.

Kepsneliais reikės:
1 vištienos krūtinėlės,
2 - 3 šaukštų džiūvėsėlių,
3 – 4 šaukštų linų sėmenų,
1 kiaušinio,
1 – 2 skiltelių česnako,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų pipirų.

Krūtinėlę supjaustome norimo dydžio riekelėmis. Šiek tiek pamušame, bet nepersistengiame, kad vištiena neišsausėtų :). Gabaliukus pabarstome pipirų, druskos ir išspausto česnako mišiniu. Paliekam keletui minučių marinuotis.

Išplakame kiaušinį. Džiuvėsėlius sumaišome su linų sėmenimis.

Vištienos gabaliukus merkiame į plaktą kiaušinį ir apvoliojam džiuvėsėlių ir linų sėmenų mišinyje.

Kepam įkaitintam aliejuje po keletą minučių iš abiejų pusių.

Skanu su ryžiais ir mėgstamomis daržovėmis.


Skanaus ir tegul svečiai pas mus lankosi dažniau!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą