2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

Besan laddu


Kartais tiek mažai reikia iki pilnos laimės – mažo, saldaus, aromatingo kąsnelio. O jeigu tai kažkas nauja ir dar neragauta, tai šalia nusiraminimo įsikuria ir nuostaba. Taip įvyko ir šį kartą :).

Indiški saldumynai dažniausiai gaminami iš pieno, jo produktų, įvairiausių šviežių ar džiovintų vaisių, riešutų, avinžirnių (nuto) miltų. Šiais laikais naudojamas ir rafinuotas cukrus, nors seniau indai rinkdavosi cukrašvendrių ar palmių cukrų.

Saldainiams reikės (apie 35 – 40 vnt.):
180 g sviesto,
250 g avinžirnių (nuto) miltų,
2 – 3 šaukštų kokoso drožlių,
50 – 70 g anakardžių riešutų,
1 šaukštelio malto kardamono,
3 – 4 šaukštų cukraus pudros.

Puode su storu dugnu ant silpnos ugnies ištirpiname sviestą. Suberiam avinžirnių miltus ir maišome iki neliks sausų miltų. Mišinį kepiname apie 15 – 20 minučių vis maišydami.

Kuomet pasijaučia lengvas riešutų kvapas, o miltų-sviesto mišinys lengvai paruduoja suberiam šiek tiek pasmulkintus riešutus, kokoso drožles ir kardamoną. Viską gerai išmaišome ir dar pakepinam keletą minučių.

Nukeliam puodą nuo ugnies ir suberiam cukraus pudrą. Išmaišome.

Leidžiam masei atvėsti tiek, kad galėtume drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus.

Suformuotą saldainį papildomai galima apvolioti kokoso drožlėse.


Skanaus ir pilnos laimės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą