2011 m. birželio 28 d., antradienis

Plombyras su rabarbarų padažu


Prieš metus pradėjusi sukti galvą, dėlioti už ir prieš – šiemet su pirmais karščiais į namus parsinešiau ledų gaminimo mašiną. Na tokia ten ir mašina :). Nedidelė, tyliai dirbanti ir puikius ledus šaldanti. Dabar vis dar vyksta bandymai, bet pirmi rezultatai tikrai tiko ir patiko ragavusiems. Tik aš jau nebespėju gaminti :).

Ledai savo istoriją rašo nuo neatmenamų laikų. Visais amžiais įvairių šalių smaližiai į šio gaivaus deserto sudėtį ir formą įnešė įvairių pakeitimų ir atradimų. Tačiau visada išliko klasika – plombyras, kuris pavadintas prancūzų miesto Plombier Le Bem garbei, kadangi ten grietininiai ledai virto visų mėgstamu plombyru.

Plombyrui reikės (apie 800 ml):
400 ml plakamosios grietinėlės,
3 kiaušinių,
120 g cukraus,
šlakelio natūralios vanilės esensijos.

Trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame su cukrumi ir vanilės esencija iki purios masės.

Baltymus išplakame iki standžios masės.

Grietinėlę taip pat reikia išplakti iki standžios masės.

Trynius, baltymais ir grietinėle sumaišome iki vientisos masės.

Sukrečiam į ledų gaminimo mašiną ir maišome apie 30 min.

Prie plombyro labai tiko rabarbarų padažas, kurio gaminimas užtrunka keletą minučių. Užkaičiam indą su nedideliu kiekiu vandens. Beriam žiupsnelį cukraus ir jam ištirpus riekelėmis pjaustytus rabarbarų stiebus. Paverdame iki rabarbarai suminkštės.


Skanaus ir mėgaujamės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą