2011 m. rugsėjo 6 d., antradienis

Aštrios cukinijų riekelės


Krepšinis krepšinis krepšinis! Nepatikėsite, žinau žmogų, kuris juo visiškai nesidomi, ir žino, tik A. Sabonį, nes kas jo nežino, ir Š. Marčiulionį, nes teko dirbti jo vardo mokykloje. Ir viskas :). Bet net ir tokios žinios jam netrukdo mėgautis įdomiais užkandžiais, kurie, manau, labai tinka prilipus prie TV ekrano :).


Kaip rašo internete, krepšinio žaidimą sugalvojo kanadietis daktaras James Naismith 1891 m. Naujosios sporto šakos paskirtis buvo užimti studentus sportu žiemos metu, kai nėra sąlygų žaisti beisbolą ar amerikietišką futbolą. Pradžioje žaidime buvo naudojamas futbolo kamuolys ir krepšiai su dugnu, taigi po kiekvieno pataikyto metimo kamuolį reikėdavo ištraukti iš krepšio.

Užkandžiams reikės:
jaunos cukinijos,
džiūvėsėlių,
kieto tarkuoto sūrio,
mėgstamų aštrių prieskonių,
šlakelio pieno ar grietinėlės,
druskos.

Cukiniją supjaustome plonomis riekelėmis.

Džiuvėsėlius sumaišome su sūriu, prieskoniais ir druska.

Kiekvieną cukinijos riekelę trumpam panardiname į pieną ar grietinėlę ir apvoliojam mišinyje iš džiuvėsėlių, sūrio ir prieskonių.

Suguldome į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pašauname į 200 °C įkaitintą orkaitę 20 – 30 min. arba kol cukinijos riekelės gražiai parus. Ilgiau pakepus gaunasi savotiški traškučiai, tačiau mums labiau priimtinas minkštesnis variantas :).


Skanaus ir pergalių!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą