2011 m. gruodžio 11 d., sekmadienis

Daržovių sriuba


Vėl sriuba. Vėl moliūgas, vėl cukinija, vėl morkos. Ir pirmą kartą į puodą žengia pastarnokas.

Pastarnokas viduramžiais buvo paplitęs kaip populiarus garnyras, panašiai kaip bulvės šiandien. Mūsų krašte ši prieskoninė daržovė nelabai populiari, auginama soduose ir daržuose. Pastarnoko skonis ir aromatas panašus į petražolės bei saliero. Daržovė puikiai tinka sriuboms.

Sriubai reikės:
300 g moliūgo,
300 g cukinijos,
3 – 4 nedidelių morkų,
1 – 2 pastarnoko šaknų,
1 – 1,5 l sultinio,
1 – 2 lauro lapų,
3 – 4 kvapųjų pipirų,
1 čili pipiro,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos,
šlakelio moliūgų sėklų aliejaus.

Supjaustytas daržoves sudėti į verdantį sultinį, įmesti lauro lapus, pipirus ir čili pipirą be sėklyčių.

Išvirus daržovėms išgriebti lauro lapus ir pipirus. Susmulkinti puodo turinį iki piurė. Jeigu per tirštą įpilti šlakelį vandens.

Sriubą paskaninti maltais juodais pipirais ir druska ir pakaitinti iki virimo.

Tiekti su šlakeliu moliūgų sėklų aliejaus, sūriu, duonos riekele ar šviežios petražolės šakele.


Skanaus ir sriuba yra visai gerai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą