2011 m. lapkričio 26 d., šeštadienis

Batatų sriuba


Visada įdomu, ką nors išbandyti. Nustebau prekybos centre pamačius pirkti batatus, dar vadinamus saldžiosiomis bulvėmis. Ir kaip supratau iš interneto komentarų, šie šakniavaisiai jau ne pirmi metai Lietuvoje. Kažkaip neužkliuvo akis :).

Batatas – vijoklinis daugiametis augalas, sukultūrintas Pietų Amerikoje ir vėliau paplitęs kituose žemynuose. Europoje daugiausiai auginamas Ispanijoje. Plačiai naudojama Tolimųjų rytų, Afrikos, Pietryčių Azijos virtuvėse.

Sriubai reikės:
2 batatų (apie 600 g),
300 g moliūgo (jau nuvalyto),
200 g cukinijos (jau nuvalytos),
šlakelio aliejaus,
žiupsnelio maltos asafetidos,
žiupsnelio maltos ožragės,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos,
½ šaukštelio džiovinto raudonėlio,
minkšto sūrio su mėlynuoju pelėsiu.

Aliejuje pakepinam asafetidą, ožragę, pipirus. Prieskoniams pradėjus skleisti kvapus, sudedam kubeliais smulkintas daržoves ir užpilam vandeniu.

Verdame kol daržovės suminkštės. Tuomet jas sutriname smulkintuvu, įberiam druskos, raudonėlio ir pakaitiname iki užvirs.

Sriubai į kompaniją puikiai tinka minkštas sūris su mėlynuoju pelėsiu :).


Skanaus ir dairomės aplinkui!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą