2013 m. vasario 12 d., antradienis

Plonutėliai lietiniai


Studentavimo laikais bendrabučio kambarėlyje rinkdavomės valgyti blynų. Po studijų ilgai tęsėm tradiciją. Tik valgytojų būrys vis mažėjo...

Lietuvos istoriniuose šaltiniuose rašoma, kad blynas turi būti didelis kaip saulė, apvalus kaip saulė, geltonas kaip saulė ir karštas kaip saulė. Istorikai įsitikinę, kad blynai buvo neatsiejami švenčiant pavasario šventes, kuomet saulė nugali žiemos šalčius ir tamsumas.

Lietiniams reikės (10 blynų):
2 kiaušinių,
300 ml pieno,
200 ml vandens,
250 g miltų,
50 g sviesto,
žiupsnelio cukraus,
žiupsnelio druskos.

Kiaušinius šluotele lengvai išplakame su cukrumi ir druska.

Pilam pieną ir vandenį, beriam miltus. Maišome iki neliks miltų gumulėlių.

Į tešlą supilam tirpintą sviestą. Išmaišome.

Tešlą paliekame vėsiai 15 – 20 min.

Kepam lietinius.


Skanaus ir blynas kaip saulė!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą