Silkė skaniausiai valgosi žiemą. Kartą bandėme silkę
su grybais pasigaminti vasaros metu. Na tikrai ilgai ji valgėsi...
Silkė – viena gausiausių žuvų rūšių pasaulyje.
Silkėmis minta banginiai, ruoniai, menkės ir kitos didesnės žuvys. Ir žinoma,
žmonės J.
Silkei reikės:
400 – 450 g silkių filė,
2 – 3 morkų,
1 – 2 svogūnų galvų,
150 ml acto,
2 šaukštelių cukraus,
2 – 3 lauro lapų,
5 – 6 kvapiųjų pipirų.
Morkas ir svogūnus supjaustome griežinėliais ir
metam į puodą. Pilam apie 0,5 stiklinės vandens. Užverdame.
Sudedam cukrų, lauro lapus ir pipirus. Paverdame 5 –
7 min. ir supilam actą. Pakaitinam kelias minutes.
Nukeliam nuo ugnies ir atvėsiname.
Silkę supjaustome gabaliukais, sudedam į indą ir
užpilam marinatu. Uždengiam ir laikome šaltai apie parą.
Skanaus ir žiemą valgom silkę!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą