2013 m. gruodžio 19 d., ketvirtadienis

Marinuota silkė


Silkė skaniausiai valgosi žiemą. Kartą bandėme silkę su grybais pasigaminti vasaros metu. Na tikrai ilgai ji valgėsi...

Silkė – viena gausiausių žuvų rūšių pasaulyje. Silkėmis minta banginiai, ruoniai, menkės ir kitos didesnės žuvys. Ir žinoma, žmonės J.

Silkei reikės:
400 – 450 g silkių filė,
2 – 3 morkų,
1 – 2 svogūnų galvų,
150 ml acto,
2 šaukštelių cukraus,
2 – 3 lauro lapų,
5 – 6 kvapiųjų pipirų.

Morkas ir svogūnus supjaustome griežinėliais ir metam į puodą. Pilam apie 0,5 stiklinės vandens. Užverdame.

Sudedam cukrų, lauro lapus ir pipirus. Paverdame 5 – 7 min. ir supilam actą. Pakaitinam kelias minutes.

Nukeliam nuo ugnies ir atvėsiname.

Silkę supjaustome gabaliukais, sudedam į indą ir užpilam marinatu. Uždengiam ir laikome šaltai apie parą.


Skanaus ir žiemą valgom silkę!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą