Gal rečiau lankausi prekybos centruose, tačiau bent
jau šiemet nepastebiu, kad lentynos būtų prikrautos rožinės spalvos niekučių.
Kai kurie žmonės
tikėdavo: jeigu per Valentino dieną moteris pamato virš galvos praskrendantį
paukštį liepsnelę, ji ištekės už jūreivio. Jeigu žvirblį, jos vyras bus
neturtingas, bet santuoka – laiminga. Jeigu dagilį, moteris ištekės už
milijonieriaus.
Širdelėms reikės (apie 15 vnt.):
100 g sviesto
20 g taukų,
250 ml kefyro,
500 g miltų,
50 g cukraus,
8 g sausų mielių,
5 – 6 šaukštų medaus,
3 – 4 šaukštų cinamono,
2 – 3 šaukštų grietinėlės,
perlinio cukraus,
druskos.
Ištirpiname sviestą ir taukus. Nukeliam nuo ugnies
ir maišant supilam kefyrą.
Atskirame inde sumaišome miltus, druską, cukrų ir
mieles. Į mišinį supilam šiek tiek atvėsintą skystą masę. Gerai išminkome, uždengiam
ir statom šiltai 1 val.
Į pašildytą medų suberiam cinamoną ir gerai
išmaišome.
Pakilusią tešlą padaliname į 2 dalis. Iš kiekvienos
dalies iškočiojame po stačiakampį, kurį aptepame medaus ir cinamono mišiniu.
Stačiakampį supjaustome 2 cm pločio juostelėmis. Kiekvieną juostelę susukame taip,
kad lipnus sluoksnis liktų vidinėje pusėje.
Ant kepimo popieriumi ištiestos skardos iš juostelių
formuojame širdeles.
Kiekvieną kepinį aptepame grietinėle ir pabarstome
perliniu cukrumi.
Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 min.
Skanaus ir kam žvirblio, o kam dagilio!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą