2014 m. vasario 13 d., ketvirtadienis

Cinamoninės širdelės


Gal rečiau lankausi prekybos centruose, tačiau bent jau šiemet nepastebiu, kad lentynos būtų prikrautos rožinės spalvos niekučių.

Kai kurie žmonės tikėdavo: jeigu per Valentino dieną moteris pamato virš galvos praskrendantį paukštį liepsnelę, ji ištekės už jūreivio. Jeigu žvirblį, jos vyras bus neturtingas, bet santuoka – laiminga. Jeigu dagilį, moteris ištekės už milijonieriaus.

Širdelėms reikės (apie 15 vnt.):
100 g sviesto
20 g taukų,
250 ml kefyro,
500 g miltų,
50 g cukraus,
8 g sausų mielių,
5 – 6 šaukštų medaus,
3 – 4 šaukštų cinamono,
2 – 3 šaukštų grietinėlės,
perlinio cukraus,
druskos.

Ištirpiname sviestą ir taukus. Nukeliam nuo ugnies ir maišant supilam kefyrą.

Atskirame inde sumaišome miltus, druską, cukrų ir mieles. Į mišinį supilam šiek tiek atvėsintą skystą masę. Gerai išminkome, uždengiam ir statom šiltai 1 val.

Į pašildytą medų suberiam cinamoną ir gerai išmaišome.

Pakilusią tešlą padaliname į 2 dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiojame po stačiakampį, kurį aptepame medaus ir cinamono mišiniu. Stačiakampį supjaustome 2 cm pločio juostelėmis. Kiekvieną juostelę susukame taip, kad lipnus sluoksnis liktų vidinėje pusėje.

Ant kepimo popieriumi ištiestos skardos iš juostelių formuojame širdeles.

Kiekvieną kepinį aptepame grietinėle ir pabarstome perliniu cukrumi.

Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 min.


Skanaus ir kam žvirblio, o kam dagilio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą