2014 m. vasario 1 d., šeštadienis

Koldūnai su daržovėmis


Dar kartą su Naujais metais! Šį kartą Arklio J

Kinų naujieji metai, dar vadinami Pavasario švente, didžiausia tradicinė šventė Kinijoje, Japonijoje, Korėjoje, Vietname. Naujųjų metų ciklas prasideda išvakarėse, kurios vadinamos „Virsmo vakaru“ ir baigiasi po 15 dienų Žibintų švente.

Koldūnams reikės (3 - 4 valgytojams):
230 g miltų,
130 ml vandens,
2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus,
1 morkos,
½ poro,
150 – 200 g moliūgo,
ciberžolės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Miltus sumaišome su vandeniu, aliejumi, druska. Suminkome vientisą, elastingą tešlą, uždengiame ir paliekame apie 30 min. pastovėti.

Įdarui visas daržoves supjaustome kaip galima smulkiau ir patroškiname iki suminkštės. Pagardinam druska ir pipirais. Nuspalvinam ciberžole. Nuimam nuo ugnies ir atvėsiname.

Ant miltuoto paviršiaus labai plonai iškočiojame tešlą. Stikline išspaudžiame apskritimus. Ant kiekvieno jų uždedam po mažą šaukštelį įdaro, sulenkiam kraštelius ir tvirtai užspaudžiame. Koldūnus statome „skiautere“ į viršų.

Koldūnus galima išsivirti garuose arba paprasčiausiai išsikepti aliejuje. Kepant reikia pavartyti, kad visos pusės gražiai apskrustų.


Virimui garuose įkaitinam keptuvę, pilam aliejaus ir sustatome koldūnus. Kepame kol jų apačia apskrus. Tuomet labai atsargiai pilam ½ stiklinės vandens ir greitai uždengiam keptuvę dangčiu. Taip verdame apie 4 – 5 min., tuomet nuimam dangtį ir kepame iki vanduo išgaruoja.

Skanu su sojos padažu.

Nuotraukoje vienas koldūnas virtas garuose, kitas - keptas.

Skanaus ir su Naujais metais!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą