Dar kartą su Naujais metais! Šį kartą Arklio J
Kinų naujieji metai, dar vadinami Pavasario švente,
didžiausia tradicinė šventė Kinijoje, Japonijoje, Korėjoje, Vietname. Naujųjų
metų ciklas prasideda išvakarėse, kurios vadinamos „Virsmo vakaru“ ir baigiasi
po 15 dienų Žibintų švente.
Koldūnams reikės (3 - 4 valgytojams):
230 g miltų,
130 ml vandens,
2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus,
1 morkos,
½ poro,
150 – 200 g moliūgo,
ciberžolės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Miltus sumaišome su vandeniu, aliejumi, druska.
Suminkome vientisą, elastingą tešlą, uždengiame ir paliekame apie 30 min.
pastovėti.
Įdarui visas daržoves supjaustome kaip galima
smulkiau ir patroškiname iki suminkštės. Pagardinam druska ir pipirais. Nuspalvinam
ciberžole. Nuimam nuo ugnies ir atvėsiname.
Ant miltuoto paviršiaus labai plonai iškočiojame
tešlą. Stikline išspaudžiame apskritimus. Ant kiekvieno jų uždedam po mažą
šaukštelį įdaro, sulenkiam kraštelius ir tvirtai užspaudžiame. Koldūnus statome
„skiautere“ į viršų.
Koldūnus galima išsivirti garuose arba
paprasčiausiai išsikepti aliejuje. Kepant reikia pavartyti, kad visos pusės
gražiai apskrustų.
Virimui garuose įkaitinam keptuvę, pilam aliejaus ir
sustatome koldūnus. Kepame kol jų apačia apskrus. Tuomet labai atsargiai pilam ½
stiklinės vandens ir greitai uždengiam keptuvę dangčiu. Taip verdame apie 4 – 5
min., tuomet nuimam dangtį ir kepame iki vanduo išgaruoja.
Skanu su sojos padažu.
Nuotraukoje vienas koldūnas virtas garuose, kitas - keptas.
Skanaus ir su Naujais metais!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą