2014 m. rugpjūčio 28 d., ketvirtadienis

Fetos sūrio ledai


Daug metų atgal buvo toks TV projektas, kuomet vieni gamina, o kiti ateina pavalgyti ir pakritikuoti J. Paskui keičiasi vietomis. Viena pora kaip užkandį gamino kažkokius ryžių krepšelius, kurie jiems visiškai nepavyko. Desertui – fetos ledus, kurie juos išgelbėjo. O kadangi man dar vasara – išbandžiau sūrius ledus ir aš J.

Feta yra klasikinis graikiškas sūryminis varškės sūris. Išlaikytas sūryme jis neturi žievės, yra minkštas ir su skylutėmis.

Ledams reikės:
500 ml pieno,
250 g cukraus,
4 trynių,
400 g fetos sūrio.

Pieną sumaišome su cukrumi ir maišant kaitiname kol jis ištirps.

Kiaušinių trynius išplakame ir į juos lengva srovele, pastoviai maišant pilame pieno ir cukraus mišinį.

Vėl statome ant ugnies ir pastoviai maišant kaitiname kol masė pradės tirštėti. Tuomet nukeliame ir šiek tiek atvėsiname.

Į skystą mišinį sudedame sutrupintą fetos sūrį ir maišome kol masė taps vientisa.

Toliau savo darbą atlieka ledų sukimo aparatas J.


Skanaus ir vis dar vasara!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą