Daug metų atgal
buvo toks TV projektas, kuomet vieni gamina, o kiti ateina pavalgyti ir
pakritikuoti J. Paskui keičiasi vietomis. Viena pora kaip užkandį
gamino kažkokius ryžių krepšelius, kurie jiems visiškai nepavyko. Desertui –
fetos ledus, kurie juos išgelbėjo. O kadangi man dar vasara – išbandžiau sūrius
ledus ir aš J.
Feta yra
klasikinis graikiškas sūryminis varškės sūris. Išlaikytas
sūryme jis neturi žievės, yra minkštas ir su skylutėmis.
Ledams reikės:
500 ml pieno,
250 g cukraus,
4 trynių,
400 g fetos
sūrio.
Pieną sumaišome
su cukrumi ir maišant kaitiname kol jis ištirps.
Kiaušinių
trynius išplakame ir į juos lengva srovele, pastoviai maišant pilame pieno ir
cukraus mišinį.
Vėl statome ant
ugnies ir pastoviai maišant kaitiname kol masė pradės tirštėti. Tuomet
nukeliame ir šiek tiek atvėsiname.
Į skystą mišinį
sudedame sutrupintą fetos sūrį ir maišome kol masė taps vientisa.
Toliau savo
darbą atlieka ledų sukimo aparatas J.
Skanaus ir vis dar vasara!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą