2014 m. rugpjūčio 26 d., antradienis

Varškiniai sausainiai


Vasaros dienos tirpsta, o po Žolinių ir tropiniai karščiai atslūgo. Metas jungti orkaitę J

Absoliutus karščio rekordas Lietuvoje buvo užfiksuotas 1994 m. liepos 30 d. Zarasuose. Temperatūra tuomet siekė 37,5 laipsnius karščio.

Sausainiais reikės (2 kepimo skardoms):
500 g varškės,
180 g sviesto,
400 g miltų,
5 šaukštų cukraus,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
2 – 3 šaukštų cukraus ir cinamono mišinio,
žiupsnelio druskos.

Ištriname varškę su cukrumi ir druska. Į masę supilame tirpintą ir atvėsintą sviestą.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir beriame į varškinę masę. Užminkytą tešlą dedame į šaldytuvą gerai valandai.

Plonai iškočiojame šaltą tešlą ir puodelio pagalba išspaudžiame apskritimus, kurių kiekvieną pabarstome cukraus ir cinamono mišiniu, tuomet perlenkiame pusiau, vėl pabarstome ir dar kartą sulenkiame pusiau. Viršų pabarstome mišiniu.

Sausainius kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 min.


Skanaus ir tirpsta vasara!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą