Gaminant ledus prisikaupia kiaušinių baltymų. Pavlova skanu, kuomet yra šviežių braškių, tad šį kartą morenginiai kavos pyragėliai – puikiai tinkantys gražiam rudeniui J.
Baltymai gana įnoringi ir net mažos smulkmenos gali
viską sugadinti. Lašelis trynio, šlapias dubuo, įkritęs lukštas, per kartą
supiltas visas cukrus – visa tai gali pakišti koją gaminant morengą.
Pyragėliams reikės (5 - 6 vnt.):
50 g džiovintų slyvų,
50 g džiovintų datulių,
80 g graikinių riešutų,
5 baltymų,
150 g cukraus,
1 šaukštelio krakmolo,
1 šaukšto kakavos miltelių,
1 šaukštelio vyno acto,
½ šaukštelio vyno akmens,
100 g sviesto,
70 g cukraus pudros,
šlakelio juodojo romo,
1 šaukšto tirpios kavos.
Susmulkiname ir sumaišome slyvas, datules ir
graikinius riešutus.
Kiaušinių baltymus išplakame su vyno akmens
milteliais iki standžių putų. Plakant dalimis suberiame cukrų, kakavą, krakmolą
bei supilame vyno actą.
Atsargiai įmaišome smulkintas slyvas, datules ir
riešutus.
Ant kepimo popieriaus formuojame norimo dydžio
pyragėlius. Viršų pabarstome kakavos milteliais.
Kepimo skardą pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę
7 – 8 min. Tuomet temperatūrą sumažiname iki 130 °C ir džioviname morengus apie 35
– 40 min.
Iškepusius morengus visiškai atvėsiname.
Kremui išsukame kambario temperatūros sviestą su
cukraus pudra bei romu.
Tirpią kavą užpilame 2 šaukštais verdančio vandens,
atvėsiname ir supilame į sviesto ir cukraus masę. Viską gerai išmaišome ir
dedame kelioms minutėms į šaldytuvą.
Vieną morengo pusę sutepame kremu ir uždengiame kita
pusele.
Laikome vėsiai. Jeigu lieka ką laikyti J.
Skanaus ir gražus ruduo!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą