2014 m. rugsėjo 28 d., sekmadienis

Varškės keksas su kriaušėmis ir avietėmis


Šį keksą kepu tuomet, kai sode prisirpsta vėlyvos avietės arba žiemą, kai jos šąla šaldiklyje. Su kriaušėmis jokios bėdos – jų visada galima rasti prekybos centro lentynose.

Avietėse yra gana didelė vitamino C koncentracija, todėl šios uogos vartojamos peršalus, sergant gripu ar angina. Gydomųjų savybių turi ne tik pačios uogos, bet ir aviečių lapai, šaknys ir jaunos augalų viršūnės su lapeliais.

Keksui reikės:
100 g sviesto,
180 g cukraus,
180 g varškės,
3 kiaušinių,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
225 g miltų,
šlakelio vanilės ekstrakto,
3 vidutinio dydžio kriaušių,
1 puodelio aviečių,
2 šaukštų džiūvėsėlių.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniais. Sudedame varškę, pilame vanilės ekstraktą ir viską gerai išmaišome.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir beriame į masę. Tešla gaunasi gana tiršta.

Kriaušes nulupame ir supjaustome. Įmaišome į tešlą.

Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Sukrečiame tešlą. Išlyginame jos paviršių ir užberiame avietes.

Keksą pašauname į 180 °C įkaitintą orkaitę 50 – 60 min. Patogiausia tikrinti mediniu iešmuku.


Skanaus ir vitaminas C!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą