Šį keksą kepu tuomet, kai sode prisirpsta vėlyvos
avietės arba žiemą, kai jos šąla šaldiklyje. Su kriaušėmis jokios bėdos – jų visada
galima rasti prekybos centro lentynose.
Avietėse yra gana didelė vitamino C koncentracija,
todėl šios uogos vartojamos peršalus, sergant gripu ar angina. Gydomųjų savybių
turi ne tik pačios uogos, bet ir aviečių lapai, šaknys ir jaunos augalų
viršūnės su lapeliais.
Keksui reikės:
100 g sviesto,
180 g cukraus,
180 g varškės,
3 kiaušinių,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
225 g miltų,
šlakelio vanilės ekstrakto,
3 vidutinio dydžio kriaušių,
1 puodelio aviečių,
2 šaukštų džiūvėsėlių.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir
kiaušiniais. Sudedame varškę, pilame vanilės ekstraktą ir viską gerai
išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir beriame į
masę. Tešla gaunasi gana tiršta.
Kriaušes nulupame ir supjaustome. Įmaišome į tešlą.
Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome
džiūvėsėliais. Sukrečiame tešlą. Išlyginame jos paviršių ir užberiame avietes.
Keksą pašauname į 180 °C įkaitintą orkaitę 50 – 60 min.
Patogiausia tikrinti mediniu iešmuku.
Skanaus ir vitaminas C!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą