Šioms eglutėms, kurios man nedavė ramybės kurį laiką,
ruošiausi visus metus: rinkau vienodas panaudotas skardines nuo alyvuogių. Pilna dėžė prisikaupė ir liks kitiems
metams, nes kepiniai labai šventiški gavosi.
Mažai kas žino, bet pati pirmoji Kalėdų eglutė buvo
papuošta Taline, ir tai įvyko prieš daugiau nei 570 metų.
Eglutėms reikės (10 – 12 vnt.):
6 kiaušinių,
150 g cukraus,
100 g migdolų miltų,
50 g miltų,
50 g krakmolo,
žiupsnelio druskos,
200 g balto šokolado,
150 g pistacijų,
džiovintų uogų.
Pasiruošiame kepimo formas. Iš kepimo popieriaus
išsikerpame vienodus 15 – 20 cm diametro apskritimus. Kiekvieną jų įkerpame iki
vidurio ir susukame kūgį, kurio šonus sutvirtiname segtukais. Popierines
formeles sustatome į tuščias skardines viršūne į apačią. Kūgio pagrindo
diametras turi būti didesnis nei skardinės.
Ruošiame tešlą. Baltymus išplakame su druska iki
standžių putų. Toliau plakant po truputėlį beriame cukrų ir lengvai šakute
išplaktus trynius.
Migdolų miltus sumaišome su miltais ir krakmolu ir
atsargiai įmaišome į kiaušinių masę. Viską išmaišome ir sudedame į paruoštas
formeles paliekant nuo viršaus apie 2 cm.
Kepame apie 15 – 20 min. iki 180 °C įkaitintoje
orkaitėje. Atvėsiname ant grotelių ir atsargiai pašaliname popierių.
Pistacijas susmulkiname.
Baltąjį šokoladą išlydome virš garų vonelės.
Biskvitus aptepame šokoladu ir apvoliojame smulkintose
pistacijose bei papuošiame džiovintų uogų gabaliukais.
Laikome šaltai ir sandariai.
Skanaus ir šventiškai!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą