2014 m. gruodžio 28 d., sekmadienis

Žaliaskarės eglutės


Šioms eglutėms, kurios man nedavė ramybės kurį laiką, ruošiausi visus metus: rinkau vienodas panaudotas skardines nuo alyvuogių. Pilna dėžė prisikaupė ir liks kitiems metams, nes kepiniai labai šventiški gavosi.


Mažai kas žino, bet pati pirmoji Kalėdų eglutė buvo papuošta Taline, ir tai įvyko prieš daugiau nei 570 metų.

Eglutėms reikės (10 – 12 vnt.):
6 kiaušinių,
150 g cukraus,
100 g migdolų miltų,
50 g miltų,
50 g krakmolo,
žiupsnelio druskos,
200 g balto šokolado,
150 g pistacijų,
džiovintų uogų.

Pasiruošiame kepimo formas. Iš kepimo popieriaus išsikerpame vienodus 15 – 20 cm diametro apskritimus. Kiekvieną jų įkerpame iki vidurio ir susukame kūgį, kurio šonus sutvirtiname segtukais. Popierines formeles sustatome į tuščias skardines viršūne į apačią. Kūgio pagrindo diametras turi būti didesnis nei skardinės.

Ruošiame tešlą. Baltymus išplakame su druska iki standžių putų. Toliau plakant po truputėlį beriame cukrų ir lengvai šakute išplaktus trynius.

Migdolų miltus sumaišome su miltais ir krakmolu ir atsargiai įmaišome į kiaušinių masę. Viską išmaišome ir sudedame į paruoštas formeles paliekant nuo viršaus apie 2 cm.

Kepame apie 15 – 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsiname ant grotelių ir atsargiai pašaliname popierių.


Pistacijas susmulkiname.

Baltąjį šokoladą išlydome virš garų vonelės.

Biskvitus aptepame šokoladu ir apvoliojame smulkintose pistacijose bei papuošiame džiovintų uogų gabaliukais.

Laikome šaltai ir sandariai.

Skanaus ir šventiškai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą