Šiemet labai laukiu pavasario. Labai labai. O po tokio
saulėto ir šilto savaitgalio, manau, kad jis jau greitai bus čia J
Tarybiniais laikais bulvytes gamindavo net
restoranuose. Tik viena klaida – kakava spalvindavo ir jų vidų. Bet bulvės,
jeigu ji nesugedusi, vidus šviesus. Taip nutiko todėl, kad kepant gana dažnai
biskvitas perkepdavo, tad teko galvoti, kaip užmaskuoti šias klaidas.
Bulvytėms reikės (20 – 22 vnt.):
700 g biskvito,
200 - 230 g sviesto,
1 indelio kondensuoto pieno,
šlakelio juodojo romo,
3 – 4 šaukštų kakavos,
2 – 3 šaukštų cukraus pudros.
Savo keptą ar pirktą biskvitą
sulaužome gabaliukais ir paliekame pasenti 1 – 2 dienas. Apdžiuvusį
susmulkiname iki trupinių. Iš 700 g jo lieka apie 500 g.
Kambario temperatūros
sviestą išsukame su kondensuotu pienu bei romu. Į gautą masę suberiame
trupinius ir gerai išmaišome.
Rankomis formuojame
bulvytes.
Suformuotus pyragėlius
apvoliojame kakavos ir cukraus pudros mišinyje.
Laikome vėsiai.
Skanaus ir pavasaris čia pat!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą