2015 m. vasario 16 d., pirmadienis

Pavasariški žagarėliai


Šiemet labai laukiu pavasario. Mėgstu žiemą, bet kad jau jos nebuvo – na tokios tikros, su -25 °C – tai jau ir nebereikia. Žagarėliai puikiai tiks ir Užgavėnėms ;)

Užgavėnių pavadinimas kilęs nuo gavėnios pavadinimo, o pastarasis nuo žodžių „gavėti“ (silpti) bei „gautis“ (žemė gaunasi iš po žiemos miego).

Žagarėliams reikės:
1 kiaušinio,
20 g cukraus,
1 - 2 šaukštų pieno,
150 g miltų,
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus,
aliejaus virimui,
cukraus pudros papuošimui.

Kiaušinį išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir pienu.

Po truputėlį beriame miltus ir užminkome elastingą prie rankų nelimpančią tešlą.

Tešlą apdengiame ir dedame 20 – 30 min. į šaldytuvą.

Subrendusią tešlą padaliname į mažus graikinio riešuto dydžio rutuliukus, kuriuos laikome uždengtus. Kiekvieną rutuliuką kočiojame iki apskritimo formos. Tuomet sulenkiame per pusę ir dar kartą per pusę ir žirklėmis nukerpame viršūnėlę ir sukarpome kraštus. Viską ištiesiname ir dedame į įkaitintą aliejų. Virdami žagarėlį apverčiame kol abi pusės gražiai paruduos.

Žagarėlius suguldome ant popierinės servetėlės.

Prieš valgant pabarstome cukraus pudra.


Skanaus ir laukiu pavasario!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą