Šiemet labai laukiu pavasario. Mėgstu žiemą, bet kad
jau jos nebuvo – na tokios tikros, su -25 °C – tai jau ir nebereikia. Žagarėliai
puikiai tiks ir Užgavėnėms ;)
Užgavėnių pavadinimas kilęs nuo
gavėnios pavadinimo, o pastarasis nuo žodžių „gavėti“ (silpti) bei „gautis“
(žemė gaunasi iš po žiemos miego).
Žagarėliams reikės:
1 kiaušinio,
20 g cukraus,
1 - 2 šaukštų pieno,
150 g miltų,
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus,
aliejaus virimui,
cukraus pudros papuošimui.
Kiaušinį išplakame su
cukrumi, vaniliniu cukrumi ir pienu.
Tešlą apdengiame ir
dedame 20 – 30 min. į šaldytuvą.
Subrendusią tešlą
padaliname į mažus graikinio riešuto dydžio rutuliukus, kuriuos laikome
uždengtus. Kiekvieną rutuliuką kočiojame iki apskritimo formos. Tuomet
sulenkiame per pusę ir dar kartą per pusę ir žirklėmis nukerpame viršūnėlę ir
sukarpome kraštus. Viską ištiesiname ir dedame į įkaitintą aliejų. Virdami
žagarėlį apverčiame kol abi pusės gražiai paruduos.
Žagarėlius suguldome ant
popierinės servetėlės.
Prieš valgant pabarstome
cukraus pudra.
Skanaus ir laukiu pavasario!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą