2015 m. kovo 22 d., sekmadienis

Marokietiški graikinių riešutų sausainiai „Ghriba“


Niekada nebuvau Afrikoje. Net Egipte, kurio jau daugelis nelaiko Afrika. Bet keliauti galima ir kitais būdais. Vienas jų – virtuvė.

Maroko virtuvė - kulinarinių tradicijų visuma. Dėl savo panašumų į gretimo Alžyro ir Tuniso kulinarines tradicijas, ji priskiriama Magrebo virtuvei, kuri yra Islamo virtuvės dalis.

Sausainiams reikės (apie 40 vnt.):
450 g lukštentų graikinių riešutų,
1 kiaušinio trynio,
100 g cukraus,
1 šaukšto abrikosų džemo arba skysto medaus,
1 šaukštelio cinamono,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
100 g cukraus pudros.

Graikinius riešutus perrenkame ir sumalame virtuviniu smulkintuvu. Miltų daryti nereikia!

Į riešutus beriame cukrų, cinamoną, druską, kepimo miltelius, sudedama abrikosų džemą arba medų ir kiaušinio trynį.

Viską gerai išmaišome ir paliekame 10 – 15 min. pastovėti.

Iš paruoštos tešlos formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos gausiai apvoliojame cukraus pudroje ir dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.

Kiekvieną rutuliuką lengvai suspaudžiame, kad jis truputėlį suskiltų.

Sausainius kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 – 7 min.

Atvėsiname skardoje.


Skanaus ir keliaujame!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą