2015 m. kovo 30 d., pirmadienis

KA'AK - sausainiai su sezamo, pankolio ir anyžiaus sėklomis


Savaitgalis, kaip ir paskutinis pusmetis, buvo paskirtas Afrikai. Maistas taip pat :)

Pirmą kartą radau receptą, kur vienu metu naudojami kepimo milteliai ir mielės...

Sausainiams reikės (10 – 12 vnt.):
250 g miltų,
100 g cukraus,
50 g sezamo sėklų,
1 šaukštelio pankolio sėklų,
1 šaukštelio anyžiaus sėklų,
1 šaukštelio sausų mielių,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
2 kiaušinių,
70 – 80 ml aliejaus (geriau neutralaus skonio),
žiupsnelio druskos.

Mieles sumaišome su 1 šaukšteliu cukraus, užpilame šiek tiek šilto vandens, gerai išmaišome ir paliekame šiltai 15 – 20 min.

Prieskonių grūstuvėje susmulkiname pankolio ir anyžiaus sėklas.

Ant vidutinės ugnies sausoje keptuvėje pakepiname sezamo sėklas.

Dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, cukrumi, druska, grūstomis ir kepintomis sėklomis.

Į mišinį supilame lengvai paplaktą 1 kiaušinį ir aliejų. Viską gerai išmaišome ir įpildami šiek tiek šilto vandens rankomis minkome iki suformuojame vienalytę tešlą.

Tešlą padaliname į 10 – 12 vienodų gabaliukų, iš kurių formuojame virveles. Virvelių galus sujungiame, o šonus įpjauname keliose vietose. Suformuotus sausainius dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Paviršių patepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome sezamo sėklomis.

Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 min.


Skanaus ir Afrika!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą